Kuva: Shutterstock

Kummassa poskessa sinulla on finnejä? Vanhan uskomuksen mukaan se kertoo paljon terveydestäsi

07.08.2019 17:45 - Senni Loikala

Muinaisen kiinalaisen metodin mukaan epäpuhtauksien sijainti kasvoilla voi kertoa paljon ihmisen terveydestä.

Daily Mail uutisoi tuhansia vuosia vanhasta kiinalaisesta metodista, jonka mukaan epäpuhtauksien sijainti kasvoillasi voisi kertoa jotakin terveydestäsi. Metodi juontaa juurensa kauas historiaan, mutta lehden mukaan se on noussut hiljattain uudestaan pinnalle. Kyseiseen metodiin viitataan Daily Mailissa jopa yhtenä "tuoreimpana trendinä."

Itämaiseen lääketieteeseen erikoistunut newyorkilainen lääkäri Dan Hsu kertoi jo toukokuussa Byrdie-sivustolle, millaisista terveysvaivoista kasvojen eri kohtiin ilmestyneet epäpuhtaudet voivat viestiä, jos muinaista kiinalaista metodia on uskominen. On hyvä muistaa, ettei kyseiseen metodiin välttämättä kannata suhtautua ryppyotsaisesti. Jos jokin asia omassa terveydessä mietityttää, viisampaa on aina kääntyä lääkärin puoleen.

Alla olevaan kasvokuvaan on merkitty kohdat, joihin ilmaantuneet finnit voivat muinaisen kiinalaismetodin mukaan kertoa jotakin terveydestäsi. Pääset lukemaan aiheesta lisää kuvan alapuolelta.

(kuva: Shuttestock)

1. Finnejä kulmakarvojen yläpuolella

Muinaisen kiinalaisen metodin mukaan tämä alue on yhteydessä sappirakkoon ja maksaan. Jos kulmakarvojen yläpuolelle ilmaantuu usein epäpuhtauksia, kannattaisi sinun lääkäri Dan Hsun mukaan vähentää roskaruoan, ja ylipäänsä prosessoidun ruoan, syömistä ja rasvan määrää ruokavaliossasi.

2. Finnejä kulmakarvojen välissä

Lääkäri Dan Hsun mukaan saatat juoda liikaa, polttaa liikaa tupakkaa tai syödä liikaa epäterveellisiä ruokia, jos kulmakarvojesi välissä on usein epäpuhtauksia.

- Vähennä epäterveellisiä ruokia ruokavaliossasi, kuten voin, juuston ja myöhäisillan herkkujen määrää. Lisää liikuntaa arkeesi ja nuku enemmän, Hsu sanoo.

3. Finnejä nenässä

Nenään ilmaantuvat näpyt ovat muinaisen kiinalaismetodin mukaan yhteydessä keuhkoihin ja sydämeen. Dan Hsun mukaan epäpuhtaudet tällä alueella saattavat vähentyä, jos vähennät voimakkaasti maustettujen ruokien, suolan ja lihan määrää ruokavaliossasi. Hsu suosittelee lisäämään hedelmiä, vihanneksia ja pähkinöitä ruokavalioon.

Hsu väittää, että verenpaine ja B-vitamiinitasot olisivat hyvä tarkastuttaa, jos nenään tulee usein epäpuhtauksia.

4. Finnejä vasemmassa poskessa

Lääkäri Dan Hsu kertoo, että kiinalaisen uskomuksen mukaan vasen poski on oikeaa poskea enemmän yhteydessä maksaan. Hsun mukaan maksa on heikoimmillaan klo 13-17 välisenä aikana. 

- Jos saat finnejä vasempaan poskeesi, yritä välttää raskasta työtä kyseisenä vuorokaudenaikana.

Voi kuitenkin olla, ettei esimiehesi ilahdu, jos kerrot olevasi poissa töistä vasemmassa poskessa olevien finnien takia.

5. Finnejä oikeassa poskessa

Lääkäri Dan Hsun mukaan oikea poski on yhteydessä keuhkoihisi ja jos tähän poskeen ilmaantuu usein epäpuhtauksia, neuvoo Hsu harrastamaan aerobista liikuntaa ja tekemään hengitysharjoituksia varhain aamulla keuhkojen vahvistamiseksi. Epäpuhtaudet tällä alueella voivat viitata myös liialliseen sokerinsaantiin, väittää Hsu.

- Suosittelisin vähentämään pikaruoan ja sokerin syömistä, kuten myös viinin juomista, taro-kasvien ja merenelävien syömistä.

6. Finnejä suun ympärillä

Tämän alueen kerrotaan kiinalaisen metodin mukaan olevan yhteydessä ruoansulatuselimiin, esimerkiksi suolistoon ja maksaan. Lääkäri Dan Hsu suosittelee vähentämään voimakkaasti maustettuja ja friteerattuja ruokia, jos suun ympärillä kukkii usein epäpuhtauksia. Sen sijaan ruokavalioon kannattaisi Hsun mukaan lisätä kuituja, ja syödä enemmän hedelmiä ja vihanneksia.

7. Finnit leuassa

- Tämän päivän akupunkturistit sanoisivat, että jos sinulla on usein epäpuhtauksia leuassasi, kannattaisi sinun tarkistuttaa hormonitasosi, Dan Hsu sanoo ja jatkaa:

- Stressi voi myös olla merkittävä osasyyllinen.

Hsu sanoo, että gynekologin kanssa olisi hyvä jutella hormonitasojen mittaamisesta, jos leukaan ilmaantuu usein finnejä. Hän väittää, että minttuteen juominen ja omega-3-rasvahapon saanti voisivat rauhoittaa leuan epäpuhtauksia.

Lue myös: Finnejä, joista et tunnu pääsevän eroon millään? 4 ravintoainetta, jotka hellivät ihosi kuntoa

Lähteet: Daily Mail ja Byrdie

Kilpailut

Uusimmat