Kuva: Shutterstock

Radiot ottivat kantaa somessa puhuttaneeseen vastuullisuuskeskusteluun - kuuntele

23.08.2019 14:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Vastuullisuus on ollut viime viikkoina kuuma puheenaihe.

Viime päivinä olemme saaneet lukea lukuisista eri medioista tekstiiliyritysten vastuullisuus nokittelusta toisilleen. Kaikki alkoi 7. elokuuta, kun Helsingin Sanomien etusivulla nähtiin suurikokoinen mainos, jossa näpäytettiin Ruotsalaista Ikea-konsernia. 

Mainoksessaan suomalainen Finlayson nosti faktan siitä, että tulevaisuudessa yrityksen lakanat pakataan muovin sijaan kartonkiin. Samaan syssyyn mainoksessa kehotettiin muita alan firmoja vastaaviin toimiin maailman pelastamiseksi.

Ikea otti mainokseen kantaa omalla Facebook-sivullaan. Siinä yritys toteaa, että kaikki heidän käyttämänsä puuvilla on peräisin kestävimmistä lähteistä. 

"Muovin osuus pakkauksissamme on tällä hetkellä alle 10%, muu käyttämämme pakkausmateriaali on kuitupohjaisia materiaaleja kuten paperia tai pahvia. Tavoitteenamme on käyttää ainoastaan uusiutuvia tai kierrätettyjä materiaaleja vuoteen 2030 mennessä," päivityksessä muun muassa todetaan.

Päivityksen näet alta.

Myös Kangasalla sijaitseva Tam-Silk heitti oman lusikkansa soppaan mainoksen muodossa. Heidän mainoksessaan näpäytys oli ilmeinen. 

”Ikea ja Finlayson, siirtäkää tuotanto Suomeen, niin jatketaan keskusteluja.”

Kuvan kaikista mainoksista näet alta. 

Nyt myös mediatalo Bauer Media on ottanut kantaa keskusteluun vastuullisuuden puolesta. 

"Hei, Ikea, Finnlayson ja Tam-Silk. Käyttäessänne seuraavalla kerralla keskinäisessä kuittailuissanne sanomalehden sijaan radiomainontaa ei viestinne painamiseen tarvitse kaataa tuhansia hehtaareja suomalaista metsää. Samalla vähennätte merkittävästi jakeluautojen synnyttämiä hiilidioksidipäästöjä. 

Vaikuta radiossa vastuullisesti, terveisin Bauer Media", videolla muun muassa todetaan.

Yrityksen julkaiseman äänipätkän pääset kuuntelemaan alta. 

Bauer Media -konserniin kuuluvat radiokanavat Radio SuomiRock, Iskelmä, Kiss, Radio Nova, Radio City ja Pooki. 

Voice.fi on osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Somehaaste innostaa ihmisiä siivoamaan luontoa - katso mieltä nostattavat ennen ja jälkeen -kuvat

Kilpailut

Uusimmat