Kuva: Shutterstock

Suomalaisjuontajan aloitteesta radiotalosta tehtiin vihreämpi - katso mitä käytännöissä muutettiin

02.09.2019 11:46 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Kansainvälinen Ympäristöjärjestö WWF on myöntänyt Bauer Media Finlandille arvostetun Green Office -sertifikaatin.

Kansainvälinen Ympäristöjärjestö WWF on myöntänyt Bauer Media Finlandille arvostetun Green Office -sertifikaatin, jonka edellytyksenä on yrityksen sitoutuminen toimimaan vastuullisesti ja ottamaan huomioon ympäristöasiat päivittäisessä toiminnassaan.

Sen avulla pienennetään toimiston hiilijalanjälkeä, käytetään luonnonvaroja viisaasti ja rakennetaan vaikuttavaa ympäristöjärjestelmää.

Bauer Mediassa idea lähteä tavoittelemaan Green Office -ympäristösertifikaattia sai alkunsa Radio Iskelmän juontajan, Satu Kotosen, aloitteesta. Koko henkilökunta on lähtenyt siihen innolla mukaan ja sitoutunut yhteiseen tavoitteeseen esimerkillisesti.

(kuva: Turkka Korkiamäki)

- On ollut mahtavaa huomata, kuinka koko Bauer Median porukka on sitoutunut muuttamaan ja parantamaan toimintatapojamme yhteisen ympäristömme ja tulevaisuuden hyväksi. Olen todella ylpeä tästä jengistä ja toivon, että hekin voivat tämän myötä olla entistäkin ylpeämpiä yrityksestä, jossa työskentelemme, sanoo Bauer Media Finlandin toimitusjohtaja, Sami Tenkanen.

Bauer Mediassa toimintatapojen parantaminen on tarkoittanut muutoksia päivittäisiin käytäntöihin. Huomiota on kiinnitetty muun muassa työmatkaliikkumiseen, energiankulutukseen, kierrätykseen ja jätteiden lajitteluun, kestäviin hankintoihin sekä ruokavalintoihin.

Esimerkiksi sähkön säästämiseksi on tehty toimenpiteitä sähkölaitteiden energiatehokkuudessa ja sähkönsäästöasetuksissa. Turhaa tulostamista pyritään välttämään, ja käytettävä tulostuspaperi on ympäristömerkittyä sekä PEFC-sertifioitua. Toimiston kahvi on niin ikään ympäristösertifioitua. Yrityksen kattoterassilla on myös omat viljelylaatikot, joiden satoa hyödynnetään aina mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi toimistotarjoiluissa.

Bauer Media on aiemminkin viestinyt ympäristöasioiden olevan lähellä yrityksen arvoja tuottamalla omalle RadioPlay-suoratoistopalvelulleen Ilmastovaroitus-podcastsarjaa yhdessä Myrskyvaroitus ry:n kanssa. Sarjan tavoitteena on syventää suomalaisten tietoutta ilmastonmuutoksesta ja kertoa keinoista hillitä sitä

Voice.fi, Radio Nova, Kiss, Iskelmä, Radio SuomiRock, Radio City ja Radio Pooki ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Tuntuuko kierrättäminen vaikealta? Katso kätevät käytännön vinkit

Lue myös: MTV: Suomalaiset maailman parhaita kierrättämään kartonkia - parannettavaa näissä asioissa

Uusimmat