Kuva: Shutterstock

"Roikkuvaa ihoa ja raskausarpia" - naiset jakavat rehellisiä kuvia kehoistaan synnytyksen jälkeen

06.09.2019 13:15 - Milena Raappana

Kuvat ovat osa projektia, joka yrittää muuttaa mielikuvia synnytyksen jälkeisestä kehosta.

Moni nainen kokee painetta näyttää timmiltä heti synnytyksen jälkeen. Tämä käy ilmi alusvaatemerkki Knixin tuoreesta tutkimusesta, jossa 90 prosenttia vastaajista sanoi saaneensa kommentteja vartalostaan synntyksen jälkeen, 76 prosenttia tunsi tarvetta olla heti takaisin treenirytmissä ja terveellisissä elintavoissa ja 56 prosenttia koki synnytyksen jälkeistä masennusta. 

Knixin perustaja ja toimitusjohta Joanna Griffiths päätti äidiksi tulonsa jälkeen tarttua toimeen ja muuttaa mielikuvia synnytyksen jälkeisestä elämästä ja synnyttäneen äidin vartalosta. Häntä turhautti viestit treeneistä ja erilaisista ruokavalioista samalla, kun hän taisteli imettämisen kanssa. Griffiths halusikin jakaa tuoreille äideille lempeän viestin, että he riittävät sellaisena kuin ovat. 

Niinpä alusvaatemerkki yhdisti voimansa Carriage House Birth -doulayhdistyksen ja verkkotoimija Empowered Birth Projectin kanssa ja syntyi Life After Birth -projekti. Projektissa 250 naista on kertonut kuvin ja tekstein synnytyksen jälkeisestä kehostaan ja elämästään. 

Projektin Instagram-tilillä nähdään upeita kuvia naisista käyttämässä rintapumppua, imettämässä tai halimassa pienokaisiaan ja poseeraamassa raskausarpiensa, roikkuvan ihonsa ja arpiensa kanssa. 

"Otin tämän kuvan seitsemän kuukautta synnytykseni jälkeen viidennen lapseni kanssa. Kuva on erityinen, koska vatsani kuvastaa mitä kaikkea kehoni on tehnyt vuokseni. Seitsemässä vuodessa kehoni on läpikäynyt viisi raskautta, kaksi keisarileikkausta ja kolme lääkitsemätöntä alatiesynnytystä keisarileikkauksien jälkeen. - -"

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Mieheni otti tämän kuvan, koska meidän piti lähteä kesken treffien pumppaamaan, sillä maito pakkaantui rintoihin. Olimme tanssimassa salsaa 37 asteen lämpötilassa (miksi olenkin alasti). - -"

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Kun sain tietää, että odotin kolmosia mietin, miten pieni kehoni pystyisi oikeasti kantamaan kolmea vauvaa samaan aikaan. - - Kehoni venyi ja venyi. Se muuttui joksikin täysin uudeksi eikä tulisi koskaan olemaan ennallaan. Mahani on täynnä roikkuvaa ihoa ja raskausarpia. - -"

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Pidänkö synnytyksen jälkeisestä kehostani? En varsinaisesti, mutta olen todella ylpeä siitä. Että se pystyi kantamaan kaksosia ja nyt tarjoamaan heille, mitä he tarvitsevat. Jokaikinen päivä. Kaksosten imettäminen ei ole helppoa. Se ei ole yleensä maaginen, uskomaton kokemusta, jota äidit hehkuttavat. - -"

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Tämä on imetyskuvani, kun nuorimmaiseni oli vain kolme viikkoa vanha. Hän on sateenkaarivauvani. Tarkoittaen, että raskauteni ennen häntä päättyi kohtukuolemaan. Jokaisen vauvan syntymä menetyksen jälkeen on sateenkaari myrskyn jälkeen."

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Haaste parantaa keho kotona."

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Hätkähdyttävä kuva osoittaa, millaiseen ihmeeseen nainen pystyy synnytyksen aikana - ei herkille

Lue myös: Lääkäri paljastaa totuuden myytin takaa: Onko kakkaaminen synnytyksen aikana yleinen juttu?

Lue myös: Menetkö tapaamaan vauvan saanutta ystävääsi? Netissä leviää viesti, joka sinun tulee nähdä

Lähde: Refinery29

Kilpailut

Uusimmat