Menetkö tapaamaan vauvan saanutta ystävääsi? Netissä leviää viesti, joka sinun tulee nähdä

04.06.2019 17:15 - Senni Loikala

Pysäyttävässä päivityksessä muistutetaan, että vaikka vastasyntynyt saa oikeutetusti paljon huomiota, kaipaa moni tuore äiti myös tukea.

Netissä leviää pysäyttävä kuva naisesta, joka on juuri synnyttänyt. Nainen makaa sairaalan sängyssä ja näyttää äärimmäisen uupuneelta.

Kuvan yhteydessä on tuoreen äidin ystävän, Alex Michelen, kirjoitus, jossa tämä kiinnittää huomiota siihen, että tuoreet äidit saattavat usein jäädä vastasyntyneen lapsensa varjoon. Alex Michelen mukaan hetkenä, jolloin kuva tuoreesta äidistä otettiin, kaikki olivat ihastelemassa vauvaa.

Meillä on taipumus unohtaa tuore äiti, kun vauva on paikalla. Kysymme, miten vauva voi, mitä vauva tarvitsee, saammeko pidellä vauvaa, mitä voisimme ostaa vauvalle… mutta entäs tuore äiti?”, Alex Michele kirjoittaa.

Tukea arkisissa asioissa

Kirjoituksessa tuodaan esille, että pienillä teoilla voi olla valtava merkitys tuoreelle äidille ja hänen jaksamiselleen. ”Mitä tuoreet äidit todella tarvitsevat? Paikalle tuotuja aterioita, vauvanhoitoapua suihkussa käymisen ajaksi, lastenhoitoapua vanhemmille lapsille, siivousapua. Lämpötyynyjä, kahvia ja mukavia onsie-collegehaalareita. Ehkä pikaruokaa. Tai ystävää viikkaamaan puhtaat pyykit. Ehkä uuden elokuvan tai Netflix-tunnuksesi”, Alex Michele kirjoittaa ja tiivistää päivityksensä sanoman näin:

Ei unohdeta äitejä. Vaikka näyttäisi siltä, että naiset ovat uskomattoman vahvoja ja pärjäävät, he tarvitsevat tukea ja apukäsiä erityisesti palautuessaan synnytyksestä.

Jos päivitys ei näy, pääset siihen tästä.

Lue myös: Nuoret naiset hurahtivat riskialttiiseen synnytystrendiin - jopa lääkärit huolissaan

Lue myös: Vaimo synnyttää! Hittiteksti paljastaa, millainen kokemus on miehen näkökulmasta

Lue myös: Hätkähdyttävä kuva osoittaa, millaiseen ihmeeseen nainen pystyy synnytyksen aikana - ei herkille

Kilpailut

Uusimmat