Kuva: Shutterstock

Kummallinen somehaaste leviää - ihmiset levittävät suuria määriä hopeasampoota hiuksiinsa

30.10.2019 22:45 - Milena Raappana

Haaste on villinnyt TikTok-palvelussa, jossa aihetunniste #PurpleShampooChallenge on kerännyt yhteensä 70 miljoonaa katselukertaa.

Sosiaalinen media on erikoisten haasteiden kehto. Kesällä niin julkisuuden henkilöt kuin "tavallisetkin" ihmiset innostuivat kokeilemaan Bottle Cap -haastetta

Nyt etenkin nuorison suosimassa sosiaalisen median alusta TikTokissa leviää kummallinen haaste, jossa ihmiset levittävät hiuksiinsa suunnattoman määrän hopeasampoota toivoen sen värjäävän kuontalon violetiksi. Sanomattakin selvää, ettei hopeasampoo toimi niin. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Popsugar-julkaisu haastatteli kampaaja Devin Tothia, millaisia vaikutuksia hopeasampoon käytöllä on. Tuotteen tarkoitushan on poistaa vaaleista hiuksista oransseja ja tunkkaisen kultaisia sävyjä eikä sitä ole tarkoitettu jokapäiväiseen käyttöön. 

Vaikka tolkuton määrä hopeasampoota hiuksissa ei kertaistumalta värjää niitä liloiksi, pitkällä juoksulla se on käytännössä mahdollista. 

- Jos hopeasampoota käyttää liikaa, hiukset voivat muuttua violeteiksi tai tuhkanharmaiksi. Hopeasampoon käyttötarkoitus on vastakkainen hoitoaineelle eli se ei kiinnitä, vaan poistaa... Jos tavoitteesi on kiinnittää viileitä sävyjä, vaaleille hiuksille tarkoitettu hoitoaine antaa paljon parempia tuloksia, Toth sanoo. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Toisin sanoen vaaleat hiukset saattavat värjääntyä tummemmiksi, jos niihin käyttää liian usein hopeasampoota. Kokoinaisen hopeasampoopullon läträäminen hiuksiin ei kuitenkaan muuta niitä liloiksi. 

Siitä huolimatta, ettei haasteeseen osallistujat ole saaneet haluttuja lopputuloksia, aihetunniste #PurpleShampooChallenge eli suomeksi #HopeasampooHaaste on kerännyt yhteensä noin 70 miljoonaa katselukertaa. 

Lue myös: Somehaaste innostaa ihmisiä siivoamaan luontoa - katso mieltä nostattavat ennen ja jälkeen -kuvat

Lue myös: Painajaismainen kauhuleffa aiheutti vaarallisen somehaasteen - Netflix anelee ihmisiä lopettamaan

Lähteet: Popsugar, Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat