Kuva: shutterstock

Somehaaste innostaa ihmisiä siivoamaan luontoa - katso mieltä nostattavat ennen ja jälkeen -kuvat

13.03.2019 19:45 - Niki Miettinen

Haasteesta on jaettu useita kuvia ympäri maailman #trashtag-tunnisteella.

Rantoja, puistoja ja monia luontopolkuja on innostuttu siivoamaan roskista uuden somehaasteen myötä. Ideana haasteessa on julkaista ensin kuva roskaisesta alueesta, ja sen jälkeen toinen kuva, jossa alue on siivottu. Haaste on levinnyt Twitterissä, Instagramissa sekä Facebookissa.

Kuvat jaetaan tunnisteella #trashtag, ja villityksen aloitti Bryon Román -niminen Facebook -käyttäjä, joka halusi innostaa tylsistyneitä teinejä uudella haasteella.

”Tässä on uusi haaste kaikille tylsistyneille teineille. Ottakaa kuva paikasta, joka pitäisi mielestänne siivota, ja sen jälkeen toinen kuva, kun olette saaneet alueen siivottua, ja julkaiskaa ne. Tässä on teille esimerkkisuoritus. Lähtekää mukaan!,” Román kirjoittaa julkaisussaan.

Miehen alkuperäistä julkaisua on jaettu Facebookissa yli 300 000 kertaa, ja se on innostanut muitakin kuin tylsistyneitä teinejä siivoamaan luontoa roskista. Trashtag-kuvia voit ihailla alapuolelta, Twitteristä, Instagramista tai Facebookista.

Haaste oli alun perin UCO-yhtiön järjestämä The Thrastag Project -niminen kilpailu vuonna 2015, missä kannustettiin ihmisiä samalla tavalla, mutta tuolloin haasteeseen osallistuneet saattoivat voittaa itselleen erätarvikkeita.

Useiden Twitter-käyttäjien mielestä haaste on mahdollisesti paras sosiaalisen median trendi pitkään aikaan, koska siitä on heidän mukaansa selkeä hyöty muihin haasteisiin verrattuna.

”Rakastan tätä #Trashtag-liikettä. Oli jo aikakin, että saamme jotain hyvää sosiaalisen median villityksistä.”

”#Trashtag-haaste on paras asia, mitä sosiaalisella medialla on koskaan saatu aikaan" 

Lue myös: Somehaasteella lisätään näkyvyyttä ympäristöongelmille - kuvat paljastavat järkyttävän totuuden

Lue myös: Vans-haaste leviää somessa hurjaa vauhtia - oletko sinä huomannut kengissä hämmentävän piirteen?

Lue myös: Osaako kukaan piirtää x-kirjainta oikein? Yhdestä somekuvasta nousi melkoinen kohu

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat