Kuva: AOP

Twitter kielsi paniikinlietsonnan koronasta - käy tiukasti myös valeuutisia vastaan

20.03.2020 10:45 - Roy Kokkonen

Koronavirus on aiheuttanut valeuutisten vyöryn.

Yhteisöpalvelu Twitter puuttuu koronaviruksen aiheuttamaan valeuutisilmiöön. Keskiviikkona julkaistussa tiedotteessa sosiaalisen median jätti ottaa kantaa kulovalkean lailla leviävään väärään tietoon. Samalla Twitter kertoo toimista, joihin se ryhtyy valeuutisten estämiseksi.

Yhtiö laajentaa haitallisen sisällön määritelmäänsä. Tästä eteenpäin julkisten terveyssuositusten ja todistetun tutkimustiedon väärentely on kielletty. Lisäksi pandemian käyttäminen kolmansien osapuolten hyötymiseksi ja paniikin levittämiseksi kielletään. 

Twitter aikoo lisäksi puuttua rasistisiin viesteihin, kuten kehotuksiin välttää kiinalaisia yrityksiä.

Twitter valvoo sisältöään pääsääntöisesti käyttäen algoritmia, joka tarkastaa ja tulkitsee sisällön ennen kuin se julkistetaan palvelussa.

Koronaviruspandemia on ollut koko kevään pääuutinen ympäri maailman. Uusi virus on aiheuttanut huolta, ja tarjonnut mahdollisuuden disinformaation levittämiseen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta löytyy totuudenmukaista tietoa ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Myös Maailman terveysjärjestö WHO on julkaissut faktantarkistussivun, jossa oikaistaan väärää tietoa. 

WHO:n koronaviruksen myytinmurtajasivun löydät täältä. (englanniksi)

THL:n tietoa koronaviruksesta löydät täältä.

Lue myös: Suomalaiskauppias otti ilon irti vessapaperimaniasta - erikoinen veto nettikaupassa

Lue myös: Koronakriisillä on myös positiivisia vaikutuksia - Venetsian kanaalit puhdistuivat alta aikayksikön

Lähde: Twitter

Kilpailut

Uusimmat