Kuva: Shutterstock

Koronakriisillä on myös positiivisia vaikutuksia - Venetsian kanaalit puhdistuivat alta aikayksikön

18.03.2020 14:15 - Iiro Myllymäki

Koronapandemian ympäristövaikutusten myötä kalat uivat nyt kirkkaissa vesissä Venetsian kanaaleissa.

Koronavirus on koetellut pahoin Italiaa, ja maa on mennyt totaaliseen pysähtyneisyyden tilaan. Esimerkiksi normaalisti vilkas turistikohde Venetsia on aavemaisen tyhjillään.

Koronakriisi on vähentänyt huomattavasti esimerkiksi lentämistä ja tehtaiden toimintaa, joten pandemialla on myönteisiä ilmastovaikutuksia. Tämä näkyy muun muassa juurikin Venetsiassa. Kaupungin kuuluisat kanaalit ovat somessa jaettujen havaintojen mukaan kirkkaammat kuin pitkään aikaan. Monet ovat jakaneet sosiaalisessa mediassa kuva- ja videomateriaalia kanaaleista, joissa vesi on kirkastunut huomattavasti.

”Tässä on pandemian odottamaton vaikutus: kanaaleissa virtaava vesi on kirkasta ensimmäistä kertaa ikuisuuksiin. Kalat pystyy nyt näkemään, ja joutsenet ovat palanneet”, kirjoittaa eräs Twitterissä.

Jos päivitys ei näy alla, klikkaa tästä.

”Venetsian kanaalit ovat kirkkaat ja täynnä kaloja. Antaa kuvaa siitä, mitä Maalle tapahtuu ihmisten jälkeen”, on myös kirjoitettu.

Tämän päivityksen näet alta tai tästä linkistä.

Italiassa on todettu toisiksi eniten koronavirustartuntoja maailmassa heti Kiinan jälkeen. Tähän mennessä tartuntatapauksia on raportoitu melkein 28 000. Uuden koronaviruksen aiheuttamaan COVID-19-tautiin on Italiassa menehtynyt jutun kirjoitushetkellä yli 2100 ihmistä.

Politico-lehti kirjoittaa, että koronaviruksen leviämistä ehkäisevillä toimilla on jo nyt merkittäviä ilmastovaikutuksia. Kun ihmiset ovat linnoittautuneet koteihinsa välttääkseen ihmiskontakteja ja maailma on ajautunut poikkeustilaan, ilmanlaatu on parantunut ja kasvihuonepäästöt vähentyneet. Ympäristöseuraukset eivät ole kuitenkaan pelkästään myönteisiä. Esimerkiksi Kiinassa sairaaloissa on syntynyt poikkeuksellisen paljon jätettä muun muassa kasvomaskeista.

Lue myös: Meksikossa järjestettiin jättifestarit koronasta piittaamatta - pääesiintyjälle kritiikkiryöppy

Lue myös: Tom Hanksin koronapäivityksessä yksi asia kiinnitti fanien huomion: "Melkoista ironiaa"

Lähteet: Indy100, Politico, WHO

Kilpailut

Uusimmat