Miltä näyttää New Yorkissa koronaviruksen testauspisteet? Sometähden video on kuin "painajaisesta"

23.03.2020 17:15 - Milena Raappana

Courtney Scottin päivitystä on kiitelty, mutta se on myös aiheuttanut pelkoa ja ahdistusta.

Videoiden tekijä ja sosiaalisen median sisällöntuottaja Courtney Scott valoitti Instagram-tilillään, miltä Yhdysvalloissa New Yorkissa koronaviruksen testaukseen tarkoitetut pisteet näyttävät. Hänen seuraajansa ovat kiitelleet päivitystä, mutta myös kertoneet sen olevan "pelottava".

Videolla Scott ajaa kumihanskat kädessään testauspisteelle, jossa ei lainkaan poistuta autosta. Vastassa häntä on iso kyltti, jossa käskettiin pitämään kaikki ikkunat kiinni, ja armeijan työntekijä, joka ohjaa toimintaa. 

Kaikki kommunikaatiota suojavarusteisiin pukeutuneiden työntekijöiden kanssa tapahtuu ikkunan läpi, kunnes on aika ottaa testi. Scottia ohjeistetaan kallistamaan päätä taaksepäin ja hänen nenäänsä työnnetään pitkä vanupuikko. Tämän jälkeen häntä käsketään sulkemaan ikkuna. 

Hento polte sieraimessaan ja silmät vetisenä Scott ajaa pois suojapukuun ja -maskeihin verhoutuneiden lääkäreiden ja useiden testauspisteiden luota. 

"Tämä on ihan v*tun hullua. Omg. Ei vain nenästä otettava testipiste, vaan kaikki", Scott sanoo videolla.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä

Scottia on arvosteltu testeihin menemisestä hänen hyvän terveydentilansa takia. Sisällöntuottaja on kuitenkin kertonut olvansa ensisijainen huolenpitäjä hänen yli 90-vuotiaille isovanhemmilleen, joilla toisella on ennestään terveydentilaa heikentävä sairaus. 

Kritiikistä huolimatta Scott on myös saanut paljon kiitollisia kommentteja kokemuksen ja testauksen etenemisen jakamisesta. Useissa video on myös herättänyt pelkoa ja huolta.

"Apua, mikä painajainen. Olen nähnyt monia kyynelehtiviä videoita tuosta kivuliaasta näytteenotosta, näytit niin rohkealta. Toivotan sinulle terveyttä ja hyvinvointia ja isovanhemmillesi myös", kommentoi eräs seuraaja.

"Vau... raskasta", kirjoitti toinen.

"Okei, tämä sai minu itkemään. Rakastan sinua", kommento kolmas. 

Lue myös: Twitter kielsi paniikinlietsonnan koronasta - käy tiukasti myös valeuutisia vastaan

Lue myös: Näyttelijäkaunotar ei suostunut kotikaranteeniin - fanit raivostuivat

Kilpailut

Uusimmat