Eläinoikeusjärjestö teki "vegaanisen ohjeistuksen" suosikkipelille, some: "Polttoainetta meemeille"

04.05.2020 11:45 - Milena Raappana

Eläinoikeusjärjestö PETA:n ohjeistuksissa muun muassa kehotetaan Animal Crossingin pelaajia luopumaan kalastuksesta ja hyönteisten pyydystyksestä, mitä somekansa pitää liian pitkälle menevänä.

Nintendon Animal Crossing: New Horizons -peli on noussut maailmanlaajuiseen suosioon ja gamesindustry.biz-sivuston mukaan sitä myytiin kolmen päivän aikana julkaisusta peräti 1,88 miljoonaa kappaletta. 

Peli, joka on valjastettu myös deittailuun, on nyt kuitenkin saanut eläinoikeusjärjestö PETA:lta (People for the Ethical Treatment of Animals) kriittistä palautetta ja "vegaanisen ohjeistuksen". 

Dazed Digital -julkaisu uutisoi PETA:n muun muassa nostaneen pelin yhdeksi eettiseksi ongelmakohdaksi kalastuksen ja hyönteisten pyydystämisen, joiden avulla kerrytetään museon kokoelmaa. 

"Toki toisin kuin tosielämässä, pelin kalat eivät tunne kipua, mutta kalastaminen on vahingollista eläimille ja planeetalle. Tämä on sinun saaresi ja on sinun tehtäväsi suojella sitä", PETA:n nettisivuilla kirjoitetaan.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Järjestö huomauttaa olevansa pettynyt siihen, miten pelissä ihmiset kannustavat hyväksikäyttämään kaloja ja hyönteisiä, vaikka eri lajeja norsuista ankkoihin, peuroihin ja possuihin edustavat kyläläiset muutoin elävät harmoniassa keskenään.

Pelissä keräillään myös simpukoita ja erakkorapuja, mistä on huomautettu järjestön ohjeistuksessa. 

"Kun pelissä pyydystää erakkoravun, näytöllä sanotaan 'Pyydystin erakkoravun! Luulen, että se olisi halunnut olla yksin!' Tilanteessa peli osoittaa yllättävää tietoisuutta, ettei meidän pitäisi häiritä näitä eläimiä ja ottaa niitä kotiimme", nettisivuilla kerrotaan ja kehotetaan jättämään ravut ja simpukat rauhaan. 

Kuten Dazed Digital -julkaisu myös uutisoi, ohjeistuksessa on kiitelty pelin vegaanista ruokavalikoimaa ja vaihtoehtoja pukeutua esimerkiksi tekonahkaan. 

Moitteiden, joihin lukeutui myös koirankoppien rakentaminen, lisäksi ohjeistuksessa neuvotaan pelaajia levittämään sanomaa eläinoikeuksien puolesta esimerkiksi nimeämällä oma saari eläinystävällisesti, kustomoimalla pelin passiin luontoa ja eläimiä suojeleva iskulause ja luomalla omia vaatekappaleita. Näiden lisäksi PETA neuvoo pelaajaa tekemään omalle saarelle vieraita koskevat säännöt, joissa käsketään jättämään luonto rauhaan. 

Järjestön ohjeistuksia ei kuitenkaan olla otettu kiitellen vastaan sosiaalisessa mediassa, vaan monen mielestä se on mennyt liian pitkälle puuttumalla pelimaailmaan. 

"PETA teki artikkelin Animal Crossingista. Tämä on täyttä polttoainetta meemeille."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"En voinut kuin nauraa tälle. Todella coolia PETA, todella coolia!"

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Vuosikymmenen ladatuimmat mobiilisovellukset ja -pelit listattiin - mukana myös suomalaisväriä

Lue myös: Game of Thrones -kaunotar kiinnostui uudesta alasta, fanit ihastuivat: "Sinusta tulisi megatähti!"

Lähteet: Dazed Digital, PETA, gamesindustry.biz

Kilpailut

Uusimmat