Kuva: Twitter @cipyingurmom

Koronakriisi muutti deittailua radikaalisti - nyt ihmiset käyvät treffeillä pelimaailmassa

21.04.2020 14:15 - Milena Raappana

Sosiaalinen eristäytyminen on pakottanut ihmiset keksimään vaihtoehtoisia deittailutapoja. Yksi niistä on pelit.

Koronaviruskriisi on muovannut deittailumaailmaa ja tuonut vääjäämättömiä uusia ilmiöitä, kuten zumppaamisen, jossa deittikumppani jätetään zoomin kautta.

Sosiaalinen eristäytyminen on tehnyt tavanomaisen deittailun hankalaksi ja digitaalinen kanssakäyminen ja hengailu on muodostunut tavaksi luoda uusia suhteita ja etsiä potentiaalista kumppania. Tämä koskee myös sosiaalisia simulaatiopelejä, kuten Twitterissä puheenaiheeksi noussutta Animal Crossingia, jonka uusin versio New Horizons sai räjähdysmäisen myynnin, ja Club Penguinia. 

Ihmiset viettävät aikaa pelien kautta suloisilla treffeillä keskustellen ja erilaisia tehtäviä suorittaen, jotta peli kokonaisvaltaisesti etenisi. Deittailun intimiteettiä voi säädellä valitsemalla pelin oman mielentilan mukaan.

Paper Magazine -julkaisu mukaan Club Penguin -pelissä kaikki pelaajat ovat samassa ympäristössä, kun taas Animal Crossing on enemmänkin kahdenkeskistä kanssakäymistä ja täten intiimimpää. Pelaajat viettävät esimerkiksi aikaa toisen pelaajan saarella eli toisin sanoen tilanne on hieman sama kuin kutsuisi treffikumppanin omaan kotiinsa.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

- Se on vähän sama kuin toisen puhelinnumeron saaminen, koska hänen vierailunsa saarellasi on vähän kuin kutsuisi hänet kotiinsa, kuvailee pelin pelaaja Damian Paper Magazinelle ja sanoo, että saarelle pääseminen on vaivalloista. 

Pelissä täytyy mennä ensiksi lentokentälle ja lentää toisen saarelle eli treffikumppanin eteen täytyy nähdä hieman vaivaa. 

- Hän pääsee näkemään kotisi ja kasvisi ja sinun täytyy luottaa siihen, ettei hän varasta, Damian jatkaa. 

Hänen mukaansa flirttailu pelin kautta on kokonaisvaltaista ja söpöä, sillä toisin kuin oikeassa elämässä pelissä ei ole intiimiä kanssakäymistä, kuten suutelua tai seksin harrastamista. Sen sijaan treffeillä voi jutella, virtuaalisesti grillata ruokaa ja antaa lahjoja, jotka auttavat toista ylipäätään etenemään pelissä.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pelin avulla voi myös luoda syvällisempää suhdetta ihastuksenkohteeseensa olematta liian suorasuokainen. 

Pelimaailma ei kuitenkaan yhdistä vain sinkkuja, vaan myös esimerkiksi etäsuhteessa elävät pariskunnat ovat yhteydessä sen kautta. Kanadalainen Sophie kertoo Paper Magazinelle, miten hän ja hänen Iso-Britanniassa asuva poikaystävänsä ovat soittaneet videopuheluita, mutta päättivät kokeilla treffailua Club Peguine -pelin avulla.

Kaksikko viettää aikaa pelin kautta leikkimällä piilosta ja etsimällä yhdessä erilaisia aarteita. Pelitreffit ovat tulleet jäädäkseen, sillä he aikovat jatkaa virtuaalista hengailua myös koronakaranteenin päätyttyä. 

Lue myös: Tinder antaa koronan takia erikoisominaisuuden kaikille käyttöön

Lue myös: Käy testitreffeillä, ole varovainen somessa - suomalaisnaisten vinkit eron jälkeiseen deittailuun

Lähde: Paper Magazine

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat