Vuosikymmenen ladatuimmat mobiilisovellukset ja -pelit listattiin - mukana myös suomalaisväriä

21.12.2019 20:15 - Teknavi / Erik Österman - mobiili.fi

Angry Birds ei noussut listoille.

Kulunut vuosikymmen on tuonut läpimurron mobiilisovellusten ja -pelien latausmäärissä, ja vuosikymmenen lähestyessä loppuaan on suosituimmista sovelluksista ja peleistä tarjolla myös tilastotietoa. App Annien uutisoimissa tilastoissa myös Pohjoismaat ovat hyvin edustettuina suurempien valtioiden, kuten Yhdysvaltojen, Kiinan ja Japanin ohella.

Vuosikymmenen ladatuimpien mobiilisovellusten lista on pitkälti Facebookin hallintaa, sillä yhtiön omien sovellusten lisäksi, myös Facebookin ostamat WhatsApp ja Instagram ovat listan kärjessä. Ensimmäiset ja ainoat Yhdysvaltojen ulkopuolelta lähtöisin olevat sovellukset TOP10-listalla ovat kiinalaiset TikTok ja UC Browser.

Facebook hallitsi ladatuimpien sovellusten listaa. Yhtiö on vuosikymmenen aikana tullut tunnetuksi myös muiden sosiaalisen median sovellusten, kuten WhatsApplin ja Instagramin, ostamisesta.

Eniten tuottaneiden sovellusten lista on niin ikään amerikkalaisten yritysten hallitsema, joskin kärkiviisikosta löytyvät myös kiinalainen Tencent Video sekä japanilainen LINE-pikäviestisovellus. Sijalle seitsemän on päässyt myös ruotsalainen Spotify, joka on ainoana pohjoismaisena sovelluksena eniten tuottaneiden sovellusten listalla.

Ruotsalainen Spotify oli ainoana pohjoismaisena sovelluksena eniten tuottaneiden sovellusten listalla.

Ladatuimpien pelien listalla kärkisijaa pitää tanskalaisen Kiloon kehittämä Subway Surfers, joka on ollut erityisen suosittu Intiassa. Myös Suomi on edustettuna ladatuimpien pelien listalla Supercellin Clash of Clansillä (sija 5) sekä Fingersoftin Hill Climb Racingillä (sija 7). Huolimatta Angry Birdsin suosiosta pelisarjana ja ei yksikään yksittäinen Angry Birds -peli yltänyt TOP10-listalle.

Tanskalaisen Kiloon kehittämä Subway Surfers nousi vuosikymmenen ladatuimmaksi peliksi.

Vaikka Angry Birds on kerännyt pelisarjana miljardeja latauksia, ei yksikään yksittäinen Angry Birds -peli noussut ladatuimpien pelien TOP10-listalle.

Eniten tuottaneiden pelien joukossa ensimmäinen sija meni suomalaisen Supercellin kehittämälle Clash of Clansille, minkä lisäksi myös toinen Supercellin peli, Clash Royale, ylsi TOP10-listalle. Supercelliä lukuun ottamatta eniten tuottaneiden pelien lista koostui yksinomaan japanilaisista, amerikkalaisista ja kiinalaisista peleistä.

Supercellin Clash of Clans nousi vuosikymmenen eniten tuottaneeksi peliksi.

Ladatuimmat sovellukset

Facebook (Facebook, Yhdysvallat), Facebook Messenger (Facebook, Yhdysvallat), WhatsApp Messenger (Facebook, Yhdysvallat), Instagram (Facebook, Yhdysvallat), SnapChat (Snap, Yhdysvallat), Skype (Microsoft, Yhdysvallat), TikTok (ByteDance, Kiina), UC Browser (Alibaba Group, Kiina), YouTube (Google, Yhdysvallat), Twitter (Twitter, Yhdysvallat)

Eniten tuottaneet sovellukset

Netflix (Netflix, Yhdysvallat), Tinder (InterActiveCorp, Yhdysvallat), Pandora Music (SIRIUS XM Radio, Yhdysvallat), Tencent Video (Tencent, Kiina), LINE (LINE, Japani), iQIYI (Baidu, Kiina), Spotify (Spotify, Ruotsi), YouTube (Google, Yhdysvallat), HBO NOW (AT&T, Yhdysvallat), Kwai (OneSmile, Kiina)

Ladatuimmat pelit

Subway Surfers (Kiloo, Tanska), Candy Crush Saga (Activision Blizzard, Yhdysvallat), Temple Run 2 (Imangi, Yhdysvallat), My Talking Tom (Outfit7, Kypros), Clash of Clans (Supercell, Suomi), Pou (Zakeh, Libanon), Hill Climb Racing (Fingersoft, Suomi), Minion Rush (Vivendi, Ranska), Fruit Ninja (Halfbrick, Australia), 8 Ball Pool (Miniclip, Sveitsi)

Eniten tuottaneet pelit

Clash of Clans (Supercell, Suomi), Monster Strike (mixi, Japani), Candy Crush Saga (Activision Blizzard, Yhdysvallat), Puzzle & Dragons (GungHo Online Entertainment, Japani), Fate/Grand Order (Sony, Japani), Honor of Kings (Tencent, Kiina), Fantasy Westward Journey (NetEase, Kiina), Pokémon GO (Niantic, Yhdysvallat), Game of War – Fire Age (MZ, Yhdysvallat), Clash Royale (Supercell, Suomi)

Lue myös: Facebookiin kaivattu asetus – katso miten pääset eroon turhista ilmoituksista

Lue myös: Liikenneriski: Hämmentävän iso osa suomalaisista ei tarkasta rengaspaineita koskaan

Lähde: AppAnnie

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat