Kuva: Shutterstock

Nettikaupan mainoskuvat raivostuttivat: "Juuri tämä on omiaan vahingoittamaan kehonkuvaa"

10.06.2020 08:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Missguidedin ympärillä kuohuu Twitterissä.

Missguidedin nettikaupassa nähdyt mainoskuvat ovat saaneet aikaan suurta raivoa, etenkin Twitterissä.

Sivusto on nimittäin mainostanut plusmallistoaan naisilla, jotka eivät ole pluskokoisia. Tämä on saanut monet vakuuttuneiksi siitä, että kyseisen yrityksen toiminta on todellakin omiaan aiheuttamaan ongelmia kehonkuvan kanssa.

"Oletteko tosissanne? Juuri tällaisten asioiden vuoksi niin moni kärsii ongelmista kehonkuvansa kanssa," eräs Twitter-kommentoija muun muassa kirjoittaa. 

Kritiikki ei liitty pelkästään kuviin, vaan moni käyttäjä huomasi, että sivusto oli lisännyt sivuilleen vastuuvapautuslausekkeen. Siinä todettiin, että mainoskuvassa nähdään päälinjatyylimme, mutta tuotteita on saatavilla myös pluskoossa. 

Muutaman esimerkkitviitin aiheesta pääset katsomaan alta.

Yritys on ottanut kantaa saamaansa kritiikkiin. Sen mukaan sillä ei ole ollut mahdollisuutta kuvata uusia kuvia vallitsevan koronatilanteen vuoksi. 

"Vallitsevan tilanteen vuoksi olemme vältelleet lisämallien varaamista vaatteissa, joita on laajennettu pienemmistä suurempiin kokoihin. Plusmallistossamme voi edelleen nähdä plusmalleja. Olemme kuitenkin olleet avoimia mallien koosta infojen osalta," yrityksestä kerrottiin.

Millaisia ajatuksia asia sinussa herättää?

Lue myös: Vaatejätin mainoskuva kerää kiitosta somessa: "Ihanaa, että nostatte näitä asioita esiin"

Lue myös: Mallikaunottaren epätodellinen poseerausasento puhuttaa somessa: "Näyttää niin pahalta"

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat