Kuva: Shutterstock

TikTokin "laske sormesi alas" -haaste on sydäntäsärkevää katsottavaa - kertoo naisten ahdistelusta

20.06.2020 16:15 - Iiro Myllymäki

"Laske sormesi alas, jos sinut on huumattu."

Monet naiset ovat ottaneet osaa TikTokissa leviävään haasteeseen, jossa tuodaan esiin naisten jaettuja, kipeitä kokemuksia. Haasteen käynnisti kauneusyrittäjä ja meikkitaiteilija Sarah Biggers-Stewart. Videollaan nainen listaa kokemiaan ahdisteluun ja häirintään liittyviä kokemuksia ja laskee sormensa alas kunkin kohdalla. Lopulta nainen on käynyt läpi kymmenen asiaa, yhden jokaiselle sormelle.

Biggers-Stewart on pyytänyt naisia ottamaan videostaan ääniraidan ja kuvaamaan videon, jossa he laskevat sormensa aina, kun pystyvät samaistumaan kyseiseen väitteeseen. Väitteet kuvaavat muun muassa naisten kokemia uhkatilanteita.

- Laske sormesi alas, jos sinut on huumattu. Laske sormesi alas, jos ystäväsi on huumattu. Laske sormesi alas, jos sinua on lähdetty seuraamaan.

Sarah Biggers-Stewart pyytää naisia laskemaan sormensa, jos heitä on seksuaalisesti kosketeltu häiritsevästi tai jos he ovat edenneet miehen kanssa kanssakäymisessä pidemmälle kuin olisivat halunneet vain, koska ovat pelänneet kieltäytyä oman turvallisuutensa vuoksi.

- Laske sormesi alas, jos säikähdät nähdessäsi tai kuullessasi miehen juoksevan takanasi. Laske sormesi alas, jos jotain pahaa tapahtui sinulle ja seurassasi olevat miehet, joihin olit luottanut, eivät tehneet asialle mitään, Biggers-Stewart jatkaa videolla.

Voit katsoa kyseisen videon alta tai tästä linkistä.

@thebiggersthebetter

This is crazy ? DUET THIS AND SHARE, I want to follow along ✊?✊?✊? ##feminism ##girltalk ##realtalk ##alwayslearning ##fyp

♬ original sound - thebiggersthebetter

Metro-sivusto kirjoittaa, että peräti 10 000 TikTok-käyttäjää on toteuttanut sormihaasteen. Sarah Biggers-Stewart on selventänyt joillekin kommentoijille, että hänen tarkoituksenaan ei ole levittää miesvihaa tai väittää, että kaikki miehet toimisivat näin naisia kohtaan.

”Haluan levittää tietoisuutta siitä, mikä on todellisuutta monelle naiselle. Suurin osa naisista, mutta eivät kaikki, ovat kokeneet näitä asioita ja luulleet olevansa yksin kokemustensa kanssa”, nainen kirjoittaa.

Lue myös: Video, josta tuli viraalihitti - paljastaa ne sadat vaatimukset, joita naiset kohtaavat päivittäin

Lue myös: Suomalaisbloggaaja paljastaa saamansa karut palautteet sanasta sanaan - taustalla tärkeä kannanotto

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat