Kuva: Shutterstock

Haluatko tietää, miltä avaruus tuoksuu? Vastaus saattaa yllättää

01.07.2020 22:15 - Iiro Myllymäki

Joukkorahoituskampanjalla pyritään saamaan avaruuden tuoksu markkinoille.

Oletko koskaan miettinyt, miltä avaruudessa mahtaa tuoksua? Pian tämä tuoksu on luultavasti mahdollista kokea itse lähtemättä ulkoavaruuteen. Tuoksu on nyt nimittäin pullotettu hajuvedeksi.

Nyt on lanseerattu joukkorahoituskampanja, jolla tämä tuoksu on tarkoitus tuoda markkinoille. Eau de Space -tuoksu on tähän asti ollut saatavilla vain harvoille osana astronauttien koulutusohjelmaa, ja Nasa kehitti tuoksun yhteistyössä alan ammattilaisten kanssa vuosikymmeniä sitten. Tähän asti tuoksu on ollut käytössä vain astronauttien koulutuksessa. Heitä on haluttu totuttaa jo etukäteen avaruuden ominaistuoksuun, jotta se ei pääse yllättämään tositilanteessa.

Millainen tämä tuoksu on? Brittiläinen Metro-sivusto kirjoittaa, että tuoksussa yhdistyvät kärvennetty liha, vadelma ja rommi. Tuoksun kerrotaan olevan täysin vegaaninen.

Kickstarter-joukkorahoituskampanja on jo heittämällä ylittänyt rahoitustavoitteensa. Jutun kirjoitushetkellä kampanja on kerännyt melkein 80 000 euroa, kun tavoitteena oli saada vähintään 1750 euroa.

Oman Eau de Space -tuoksun voi hankkia Kickstarter-sivun mukaan maksamalla kampanjasivustolla noin 26 euron summan. Kampanjaa tukemalla pystyy rahallisesti tukemaan esi- ja perusopetusta tieteen, teknologian, insinöörityön ja matematiikan saralla.

Lue myös: Ensimmäinen avaruudessa kuvattava elokuva suunnitteilla - mukana Tom Cruise, Nasa ja Elon Musk

Lue myös: Astronautti Jessica palasi avaruudesta koronan muuttamalle planeetalle - haluaa jo takaisin

Lähteet: Metro, Kickstarter Eau de Space

Kilpailut

Uusimmat