Kuva: Shutterstock

Muusikoiden uhkaukset tepsivät - Spotifyssa nähdään pian sisältövaroituksia

31.01.2022 13:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Spotify muuttaa toimintaansa viime päivinä nousseen kohun myötä.

Spotify joutui viime viikolla ahtaaseen rakoon, kun muusikot alkoivat vaatia musiikkinsa poistamista alustalta. Uhkausten syynä olivat koronaviruksesta virheellistä tietoa levittävät podcastit, joihin Spotify ei puuttunut.

Nyt Spotify tiedottaa, että kaikki koronavirusta käsittelevät podcast-jaksot tulevat saamaan sisältövaroituksen.

- Tämä varoitus tulee ohjaamaan kuuntelijat asialle omistettuun lähteeseen, joka tarjoaa helposti lähestyttävästi dataan perustuvia faktoja ja päivittyvää tietoa, jotka ovat tutkijoiden, fyysikoiden, akateemikoiden ja terveysviranomaisten jakamia ympäri maailmaa sekä linkkejä luotettaviin lähteisiin, Spotifyn toimitusjohtaja Daniel Ek kommentoi.  

Kohun keulaan nousivat muusikko Neil Young, 76, sekä podcast-juontaja Joe Rogan, 54, muusikon vaatiessa musiikkinsa poistamista Spotifysta, jos Spotify aikoisi säilyttää Roganin juontaman Joe Rogan Experience -podcastin, joka levittää valheellista tietoa koronaviruksesta. 

- Teen tämän, koska Spotify levittää valheellista tietoa rokotteista ja mahdollisesti aiheuttaa kuolemia niille, jotka uskovat levitettyyn virheelliseen tietoon. Spotify voi saada Roganin tai Youngin, ei molempia, Young kirjoittaa kannanotossaan.

Spotify poisti jo aiemmin runsaasti koronavirusta käsitteleviä sisältöjä palvelusta.

Lue myös: Spotify on poistanut yli 20 000 koronaan liittyvää podcast-jaksoa alustaltaan

Lue myös: Adele sai tahtonsa läpi - albumien kuunteleminen muuttuu Spotifyssa

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat