Kuva: Shutterstock

Vihdin lukio haastaa koulut muodostamaan merkin Ukrainalle - "Ei ole muuta tavoitetta kuin rauha"

25.03.2022 19:15 - Riia Frost

- Oli hienoa, miten yhteisöllisyys oli sillä hetkellä käsinkosketeltavissa, Vihdin lukion rehtori Satu Nokelainen kertoi Voice.fi:lle.

Ukrainan sota on saanut useat ihmiset ja julkkikset osoittamaan tukensa kriisin keskellä olevaa maata kohtaan. Nyt Länsi-Uudellamaalla Vihdin Nummelassa sijaitseva moderni oppilaitos Vihdin lukio on julkaissut Instagram-tilillään kuvan, jossa opiskelijat ja koulun henkilökunta kokoontuivat koulun eteen osoittamaan tukensa sodasta kärsivälle maalle. 

”Vihdin lukiolla tempaistiin tänään torstaina Ukrainan ja koko maailman rauhan puolesta, kun opiskelijat ja henkilökunta kokoontuivat yhdessä muodostamaan rauhanmerkin. Haluamme koko yhteisönä lähettää maailmalle tärkeän rauhan viestin ja osoittaa tukemme Ukrainalle”, Vihdin lukio kirjoittaa.

Kyseisessä lukiossa opiskelee päivittäin noin 500 opiskelijaa. Tapahtuma tehtiin yhteistyössä Joenrinnefilms-videotuotannon kanssa ja julkaisu on jo herättänyt satoja tykkäyksiä. Myös yksi Suomen tunnetuimmista räppäreistä Paleface jakoi kyseisen julkaisun omalla Instagram-tilillään.

Pieni, mutta merkittävä ele

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Vihdin lukion rehtori Satu Nokelainen kertoi Voice.fi:n puhelinhaastattelussa idean rauhanmerkin muodostamisesta koulun ulkokentälle tulleen biologian- ja maantieteen opettaja Maria Piriseltä. Pirinen kuvaili Ukrainan sotaan liittyvien uutisten lukemisen herättäneen hänessä tarpeen auttaa kärsivää Euroopan maata.

- Heräsin eräänä lauantai-aamuna ajattellen, että maailmantilanteelle pitää tehdä jotakin. Varsinkin, kun nuorilla ei ole hirveästi vaikutusmahdollisuuksia, Pirinen kertoo.

- Tuli ikään kuin tarve tehdä jotain maailmantilanteen hyväksi. Erityisesti meitä on koskettanut Ukrainan järkyttävä tilanne, Nokelainen lisää.

Lopulta oppilashallituksen ja muiden kokouskeskusteluiden jälkeen rauhanprojekti saatiin käyntiin ja Joelrinnefilms saatiin Pirisen mukaan helposti yhteistyökummpaniksi. Rauhanmerkin pohja piirrettiin koulun urheilukentälle ja samalla odoteltiin oppilaiden tulevan paikalle muodostamaan kuvio hyvään tarkoitukseen. Pirinen kertoo ainoaksi haasteeksi olleen oppilaiden järjestäminen paikalle meneillään olevien ylioppilaskirjoitusten keskellä.

- Pohdimme, että tuleeko ketään edes tänne, mutta onneksi kaikki opiskelijat pikku hiljaa tulivat paikalle, mikä oli hieno hetki, Pirinen kuvailee.

- Nuoret kokivat, että vaikka ele on pieni, niin silti sillä oli heille suuri merkitys. Oli hienoa, miten yhteisöllisyys oli sillä hetkellä käsinkosketeltavissa, Nokelainen kuvailee.

Pirinen haluaa kuitenkin korostaa, että vaikka idea tulikin alunperin häneltä, niin kyseinen projekti tehtiin yhdessä koko koulun voimin. Vihdin lukio haluaakin muiden koulujen tekevän saman haasteen, jotta Suomen rauhanviesti saadaan maailmalle.

- Rauha, ei ole muuta tavoitetta kuin rauha. Ja myös se, että lapset saavat nukkua rauhassa yönsä, Pirinen toteaa ytimekkäästi.

Maisemia Vihdistä. (kuva: shutterstock)

Lue myös: Ylen Ukrainan tukikonsertissa esiintyvät useat tunnetut artistit: "Maailma on vihaan kyllästynyt"

Lue myös: Stingin esitys vanhasta kappaleesta on kylmäävän ajankohtainen: "Omistettu rohkeille ukrainalaisille"

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat