Kuva: Shutterstock

Luulitko jo katsoneesi kaikki hyvä sarjat? Tsekkaa vielä nämä

09.06.2022 08:02 - Katja Nygård / katja.nygard@bauermedia.fi

Jos kuvittelit, että kaikki hyvät sarjat maailmasta on jo nähty, olet väärässä. Stream Team -podcastin juontajat esikatselivat neljä sarjaa, jotka sinäkin saattaisit kelpuuttaa katselulistallesi.

Euphoria

Teini-ikäisten lasten vanhempia ei pitäisi päästää katsomaan tätä hurjia katsojalukuja tahkoavaa draamasarjaa, jossa amerikkalaisteinit bilettävät, juovat viinaa, käyttävät huumeita, harrastavat seksiä ja yrittävät löytää rakkautta. Ja tästä samasta syystä juuri teini-ikäisten lasten vanhempien pitäisi nimenomaan katsoa tämä sarja. Sarjan pääosassa nähdään megatähti Zendaya. Sarjasta on katsottavissa kaksi tuotantokautta.

(kuva: HBO Max)

Tätä mieltä on Stream Team:

Tämä sarja ei ole tylsää katsottavaa, vaan täynnä draamaa! Sarjassa on erittäin kiehtovia hahmoja, joihin on ajoittain helppo samastua omien kouluvuosien ansiosta. Sarjasta löytyy kaksi kautta, jotka on helposti ahmittavissa vaikka yhden viikonlopun aikana.

Julianna Jokela, radiojuontaja, NRJ:n Iltapäivä

Lue myös: Yleisö ei voinut olla rakastumatta yhteen Euphoria-hahmoon - näyttelijä kertoo, kuinka loi hahmonsa

Langalla (The Wire)

Entisen rikostoimittajan (David Simon) luoma ja yhdessä entisen poliisin (Ed Burns) kanssa käsikirjoittama rikosdraaman realismia on kiitelty vuolaasti, ja sarjalla on kyltymätön fanijoukkonsa ympäri maailmaa.

Huumekaupan todellisuutta kuvaavaa sarjaa peilataan useista näkökulmista ja liitetään sen vaikutukset yhteiskunnan rakenteisiin.Viidestä tuotantokaudesta koostuva kulttisarja sai ensi-iltansa 20 vuotta sitten, ja se on katsottavissa HD-remasteroituna versiona.

(kuva: HBO Max)

Tätä mieltä on Stream Team:

Sarja on kaikkien rikossarjojen äiti. Oikea klassikkojen klassikko. Olen jo seonnut laskuissa, kuinka monta kertaa olen nähnyt kyseisen sarjan, mutta vielä 20 vuoden jälkeenkin se tuntuu ajankohtaisemmalta kuin koskaan. Vaikka ensivilkaisulta saattaa näyttää, et kyseessä on tavallinen poliisisarja, niin ohjelman syvyys löytyy kuitenkin monista muista tekijöistä. Monelle sarjan ”hidas tahti” on saattanut tuntua joskus tylsältä, mutta itse rakastan hahmoihin, keskusteluihin ja tunnelman rakentamiseen käytettyä aikaa. Se poistaa klassiset jenkkirikossarjojen klisheet, nopean toiminnan ja kökön dialogin. Siksi itse koukutuin sarjaan alun perin.

- Janne Lehmonen, radiojuontaja, Basson aamu

The Staircase

Tosielämän rikostapaukset ovat kiinnostaneet ihmisiä jo kauan ennen nykyisin vallalla olevaa true crime -buumia. Tästä yhtenä esimerkkinä on tänä keväänä ensi-iltansa saanut minisarja, jonka alkulähteet juontavat vuoteen 2001. Silloin amerikkalaiskirjailija Michael Petersonin vaimo Kathleen Peterson kuoli kotonaan päävammoihin pudottuaan portaissa. Vai putosiko sittenkään? Oliko kyseessä sittenkin murha?

Minisarjaan on taitavasti upotettu Oscar-palkitun dokumentaristin Jean-Xavier de Lestraden aihetta käsitellyt dokumentti Murhaportaat.

(kuva: HBO Max)

Tätä mieltä on Stream Team:

Pidän sarjoista, joissa fakta ja fiktio sekoittuvat.

Esko Eerikäinen, radiojuontaja, Radio Novan iltapäivä

Vahva suositus! Jo sarjan alku on hyvin mukaansa tempaava ja täynnä juonenkäänteitä, eikä käänteitä puutu alun jälkeenkään.

Julianna Jokela, radiojuontaja, NRJ:n iltapäivä

We Own This City

Tänä keväänä ensi-iltansa saanut The Wire -sarjan tekijöiden 8-osainen uutuussarja sijoittuu niin ikään Baltimoreen ja kertoo paikallisen poliisilaitoksen pahamaineisesta Gun Trace Task Force (GTTF) -ryhmästä: korruptoituneiden siviiliasuisten poliisien yksiköstä, joka elää lain väärällä puolella, harjoittaa jatkuvasti kiristystä ja petoksia sekä myy takavarikoituja huumeita takaisin kadulle.

(kuva: HBO Max)

Tätä mieltä on Stream Team:

Vahvasti samaa tunnelmaa The Wiren kanssa! Kertoo todella tärkeää tarinaa tämän hetkisestä Amerikasta ja yhdestä sen isoimmasta ongelmasta: poliisiväkivallasta ja kansan luottamuksesta poliisiin. Sarja pomppii selkeästi eri aikajanoilla selittäen samalla tarinaa siitä, miten korruption nälkä iskee tavalliseen ja rehelliseen poliisiin.

Myös näyttelijärivistö on sarjassa vaikuttava. Eniten ilahduttaa poliisipäällikkö Kevin Davisia esittävä Delaney Williams. Miehen leppoisuus tuo rooliin kuin rooliin hauskaa kulmaa.

- Janne Lehmonen, radiojuontaja, Basson aamu

Innostun sarjoista, jotka saavat ajattelemaan jo sarjaa katsoessa - ja vielä kauan sen jälkeenkin.

- Esko Eerikäinen, radiojuontaja, Radio Novan iltapäivä

 

 

Lisää sarjasuosituksia löydät Stream Team -podcastista, jossa joka kuukausi ruoditaan HBO Max -suoratoistopalvelun parhaita paloja.

Kuuntele 1. jakso heti tästä:

Tai voit kuunnella jakson myös Podplaysta!

Lue myös: Nämä sarjat sinäkin haluat nähdä tänä kesänä

Kilpailut

Uusimmat