Kuva: Shutterstock

Mihin asti hellejakso jatkuu? Foreca ennustaa luvassa olevan pian rajuja ukkosia

28.06.2022 17:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Muutos säässä ajoittuu viikkojen taitteeseen.

Säätiedotteet hehkuvat koko maassa punaisina, mutta kuinka pitkään kovia helteitä jatkuu? Foreca ennustaa, että helteet eivät hellitä ainakaan ensi viikonloppuunkaan mennessä, mutta ne voivat kyllä purkautua ukkosmyrskyinä.

Ennen purkautumistaan helle saattaa kivuta paikoin jopa reilustikin yli 30 lämpöasteen.

- Tällä viikolla on syytä varautua tukalaankin helteeseen. Sää on kuumaa, aurinkoistakin, mutta välillä kehittyy sade- ja ukkoskuuroja. Korkeimmat lämpötilat voivat olla viikon aikana paikoin jopa 33–34 astetta, Forecan meteorologi Jenna Salminen ennustaa.

Salminen jatkaa, että rajuimmat ukkospuuskat ajoittuvat todennäköisesti tämän ja ensi viikon vaihteeseen, mutta jo ennen sitäkin niitä voi olla paikoitellen havaittavissa.

- Viikkojen vaihteen tienoilla on mahdollisesti tulossa muutosta ja rajuja ukkosia. Jo viikon mittaan yksittäiset ukkoskuurot voivat kehittyä rajuiksi, mutta viikon taitteen tienoilla näkyvät ukkoset voivat olla jo laajemmin rajuja, etenkin jos viileämpää ilmaa pääsee puskemaan kohti Suomea ja muodostamaan kunnon rintamavyöhykkeen, jolloin rajuilmojen mahdollisuus kasvaa, Salminen jatkaa arviotaan.

Ensi viikon alussa Suomen ylle saattaakin lipua laajempi sadealue, mutta ilma pysynee silti melko lämpimänä silloinkin.

Lue myös: Menettääkö aurinkorasva tehonsa vanhetessaan? Vihdoin vastaus monen pohtimaan ikuisuuskysymykseen

Lue myös: Loman suorituspaineet ja fomo voivat varjostaa kesää - psykoterapeutti kertoo, mistä on kyse ja mikä avuksi

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat