Kuva: Shutterstock

Forecan mukaan sää jatkuu poikkeuksellisena: "Vettä tulee elokuussa kolmen kuukauden edestä"

23.08.2022 19:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kulunut elokuu on ollut säältään poikkeuksellinen.

Tänä vuonna elokuun sää on monellakin tapaa ollut hyvin poikkeuksellinen. Hyvin myöhäiset helteet ja 30 asteen ylitykset ovat vuodenajalle epätyypillisiä, mutta niiden lisäksi myös vettä on tullut taivaalta elokuussa kuin saavista kaatamalla.

Foreca ennustaa, että sateet ja myrskyt eivät vieläkään ole takanapäin. Elokuun kokonaissademäärä onkin aivan poikkeuksellisen runsas.

- Tulossa on rankkoja sateita ja ukkosia. Näyttää mahdolliselta, että jossain päin läntistä Suomea voi elokuun aikana sataa yli 200 millimetriä. Tämä tarkoittaa, että joillain paikkakunnilla vettä tulee elokuussa kolmen kuukauden edestä. Lisäksi keskiviikkona on jälleen potentiaalia kunnon ukkospäivälle. Elokuun kokonaissalamamäärästä on tulossa hurja, kuvailee Forecan meteorologi Markus Mäntykannas.

Elokuun sateisin alue on sijoittunut Pohjois- ja Etelä-Pohjanmaalle. Melko kuivaa on puolestaan ollut Uudellamaalla, Kymenlaaksossa ja Etelä-Savossa. Lämpimät ja aurinkoisetkin säät jatkuvat nytkin osissa maata. Loppuviikkoa kohden sateet näyttävät hetkeksi väistyvän ennen kuin Forecan mukaan palaavat taas viikonloppuöinä.

- Idässä torstaipäivä on vielä paikoin pilvinen, mutta suuressa osassa maata on aurinkoista ja kuivaa. Lämpötilat ovat monin paikoin 20–25 asteessa, lämpöisintä on etelässä, Mäntykannas jatkaa.

Lue myös: Kuinka saada nukuttua makoisasti myös lämpimällä ilmalla? Ota 5 neuvoa käyttöön

Lue myös: Valo ei piristä kaikkia - professori kertoo, miksi osa väsyy ja ahdistuu kaamoksen sijaan keväällä

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat