Kuva: Shutterstock

Foreca: Sää on tällä viikolla yhtä vuoristorataa - koko maassa poikkeuksellisen lämmintä luvassa

24.01.2023 09:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Lämpötila sahaa viikon mittaan edestakaisin.

Tälläkään kerralla lumiset maisemat eivät ole tänä talvena tulleet jäädäkseen, sillä vesisateet pyyhkäisevät kinokset jälleen mennessään.

Foreca ennustaa, että edessä on poikkeuksellisen lauhaa ilmaa, sillä luvassa voi etelässä olla jopa 5-7 lämpöastetta, joka on tammikuulle paljon tavanomaista enemmän. Paikoin myös Lapissa päästään yllättäen plussan puolelle. 

- Matalapaineen yhteydessä Suomeen virtaava lämmin ilmamassa ja paikoin Norjan vuoriston yli puhaltava föhn-tuuli nostavat keskiviikkona lämpötilan nollan yläpuolelle Lapissa asti. On vielä epävarmaa, kuinka pohjoisessa asti on suojasäätä. Tuoreimpien ennusteiden perusteella korkeimmat lämpötilat voivat mennä 5–7 plusasteeseen, kertoo Forecan meteorologi Anna Latvala.

Viikon mittaan tulevat sateet ovat lämpötilasta johtuen laajalti vettä pohjoisessa asti. Sateet alkavat jo tiistaina. 

Sää lauhtuu aina keskiviikkoon asti, minkä jälkeen se hieman jälleen viilenee. Vielä torstaina liikkellä on kuitenkin vesisateita, mutta viikonloppuna sateiden odotetaan jälleen tulevan lumena.

- Lännestä on kuitenkin viikonlopuksi lähestymässä jo seuraavia laajempia sateita, joista suurin osa tulee näillä näkymin lumena, Latvala sanoo.

Lue myös: Sulavista jäätiköistä löytyy nyt tuntemattomia muinaisia viruksia, jotka voivat levitä myös ihmisiin

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat