Kuva: Shutterstock

Taffel-tuotteisiin tulossa iso muutos - astuu voimaan heti tammikuun jälkeen

31.01.2023 20:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Taffel-tuotteet palaavat nyt ennalleen.

Taffel tiedottaa, että suositun perunalastumerkin snackseihin on tulossa oleellinen muutos, kun sertifioitu palmuöljy vaihdetaan jälleen auringonkukkaöljyn ja rapsiöljyn sekoitukseen tammikuun 2023 jälkeen. Taffelin tavoitteena on, ettei heidän tuotteissaan tarvitsisi palata enää jatkossakaan palmuöljyyn. 

Voit myös kuunnella artikkelin alta tai Podplaysta.

Sodan aiheuttaman raaka-ainepulan takia Taffel joutui siirtymään viime vuonna palmuöljyyn, mutta tiedossa oli jo silloin, että kyseessä on ainoastaan tilapäinen muutos. Vielä vuoden 2022 loppupuolella auringonkukkaöljyn saatavuus oli epävarmaa, mutta nyt paluu vanhaan voidaan viimein toteuttaa. 

Uusituissa pakkauksissa Taffel listaa kolme kasviöljyä (auringonkukka, palmu ja rapsi), vaikka käytössä olisikin vain auringonkukka-rapsiöljysekoitus. Taffelin tuotteissa paras tapa tarkistaa tuotteessa käytetty öljy on tarkistamalla pakkauksessa oleva Parasta ennen -päiväyksen yhteydessä oleva leima. 

Tämän lisäksi tulee ottaa huomioon, että tuotteiden ravintoarvotiedotkin ovat laadittu palmuöljyn mukaan, vaikka tuote onkin valmistettu auringonkukka- ja rapsiöljyllä. Näin ollen tämä nostaa tuotteen tyydyttyneiden rasva-arvojen laskennallista tasoa auringonkukkaöljyä sisältäviin tuotteisiin verrattuna, vaikka taso tosiasiassa onkin alhaisempi. 

Lue myös: Suomalaisten suosikkikeksin reseptiin on tehty oleellinen muutos - oletko jo huomannut?

Lue myös: MTV: Talviuinnilla on huikea vaikutus mielenterveydelle: "Ei voi oikein muuta miettiä"

Lue myös: Suomalaiselle lakritsille kansainvälinen tunnustus - valittiin parhaaksi

Lähde: Taffel

Kilpailut

Uusimmat