Kuva: Shutterstock

Suomalaiselle lakritsille kansainvälinen tunnustus - valittiin parhaaksi

10.01.2023 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Kouvolan lakritsi kertoo tiedotteessa, että kansainvälinen tunnustus on tärkeää, sillä viennin määrää on tulevaisuudessa tarkoitus kasvattaa merkittävästi.

Arvostettu brittiläinen LUXLife-aikakauslehti valitsi Food & Drinks Awards -kategoriassa Kouvolan Lakritsin parhaaksi lakritsin valmistajaksi jo kolmantena vuonna peräkkäin. Voitot ovat nyt tulleet vuosista 2020, 2021 ja 2022. 

Kouvolan Lakritsi kertoo tiedotteessa, että kansainvälinen tunnustus on tärkeää, sillä viennin määrää on tulevaisuudessa tarkoitus kasvattaa merkittävästi. Tällä hetkellä tuotteista jo 20-25 prosenttia viedään ulkomaille. 

- Oli kyseessä sitten kouvolalainen lähikauppa tai italialainen luksusliike, haluamme pitää toimitusketjut tehtaalta myyntipaikoille mahdollisimman lyhyinä. Tuoreus on aina ollut meille kunnia-asia, kertoo Kouvolan Lakritsin toimistusjohtaja Timo Nisula.

Vientiä auttaa toinen tehdas, joka avattiin vuoden 2023 alussa.

- Suuremman tuotantokapasiteetin lisäksi uusi tehdasrakennus mahdollistaa myös muita uusia toimintoja kotimaisille asiakkaillemme. Tehtaan yhteyteen onkin jo avattu tehtaanmyymälä sekä lounasravintola. Rakennuksesta vuokrataan lisäksi tiloja muille toimijoille sekä kokous- ja tapahtumatiloja yritysten käyttöön, avaa Nisula.

Lakritsia Kouvolan Lakritsi on valmistanut samoin ottein vuodesta 1945 lähtien, mutta vuonna 1960 reseptiä hienovaraisesti säädettiin. 

Lue myös: Suomalaisnäyttelijälle merkittävä tunnustus - yksi rooli hurmasi tuomariston totaalisesti

Lähde: Kouvolan lakritsi

Kilpailut

Uusimmat