Kuva: Sanni Seppä

Kaupan simat tiukassa makutestissä, voittaja vakuutti koko raadin - "Nyt puhutaan asiaa!"

21.04.2023 12:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Voice.fi:n toimitus testasi kuusi erilaista markettisimaa. Kärkikaartiin pääsi raadin yllätykseksi myös yksi testin halvimmista juomista.

Kohta suupielet peittyvät taas sokerista ja kielet kostuvat makeasta simasta, kun vappua juhlitaan huhtikuun vaihtuessa pian toukokuuksi. Vappumunkit ja sima ovat monien juhlijoiden pettämätön kombo, mutta kaikki eivät jaksa kuitenkaan itse väsätä kotitekoista simaa. Voice.fi:n toimitus laittoikin kaupan simat tiukkaan makutestiin, jossa arvioitiin erityisesti sitä, miten paljon juomat muistuttavat kotitekoisen siman makua. Huomiota kiinnitettiin myös muun muassa juomien makeuteen ja kuplien voimakkuuteen.

Kilpailu testin kärkisijasta oli tiukka. Voittajasima onnistui lopulta vakuuttamaan koko raadin, mutta toimituksen yllätykseksi toiselle sijalle ylsi testin toiseksi halvin sima. Yleisesti ottaen raati joutui hieman pettymään markettisimojen laatuun, sillä yksikään simoista ei yltänyt täysin kotitekoisen siman tasolle. Onneksi joukosta löytyi myös pirskahtelevan ihania yllättäjiä, jotka onnistuivat hellimään toimittajien makuhermoja. Mainitsemisen arvoista on myös se, ettei yksikään juomista sisältänyt rusinoita, mutta se on varmasti osalle jopa positiivinen asia.

Hinnat voivat vaihdella kauppakohtaisesti. 

Testattavat simat. (kuva: Sanni Seppä)

Mehukatti Sima (1,5 l) 2/5

Hinta: 4,95 e 

Tämän siman voimin testi ei lähtenyt kovin vahvasti käyntiin. Juoma ei ollut raadin mielestä simaa nähnytkään, vaan se maistui enemmänkin sokerilimulle. Jos pitää jotain positiivista mainita, niin häivähdys sitruunaa erottuu kivasti juoman joukosta ja juoman makeus ei kuitenkaan aiheuta varsinaista sokeriähkyä. Maku muistuttaa hieman Pommacia ja tämä saattaisi hyvin olla esimerkiksi lasten mieleen.

(kuva: Sanni Seppä)

Wanhan Porvoon Fabriikki Kotisima  (0,95l) 3/5

Hinta 3,99 e

Heti tuoksusta tunnistaa mistä juomasta oikein on kyse. Tämä sima on sopivan makea, mutta itse maku voisi olla vielä syvempi ja karaktääriä jäädään kaipaamaan lisää. Yksi raatilaisista kuvaili juomaa "siman nössöversioksi". Maku jää siis hieman laimeaksi, mutta kyllä tämä raadille maistui. Useimmille markettisimojen ystäville tämä on varmasti melko tuttu ja turvallinen valinta.

(kuva: Sanni Seppä)

Spring Sima (1,5l) 3,5/5

Hinta: 2,55 e 

Tämä sima tarjoili raadille kauan kaivattua makua, joka lähentelee edes jossain määrin kotitekoisen siman syvää makua. Makeus on kohdillaan ja juuri sopiva häivähdys sitruunaa kutkuttelee ihanasti. Jälkimaku on mukavan simainen, eikä suuhun jää sokerilimua muistuttavaa makua. Myös hinta yllätti raadin, sillä kärkikaartiin yltävä sima oli myös testin toiseksi halvin. 

(kuva: Sanni Seppä)

Rainbow Sima (1,5l) 1/5

Hinta: 2,35 e 

Jo pelkkä haju sai raadin kavahtamaan. Tässä simassa on harmillisen monta asiaa pielessä: imelä haju, överiksi taittuva makeus ja keinotekoinen jälkimaku. Kevyet kuplat piristävät, mutta kokonaisuudessaan juoma tuomittiin harmillisesti liian keinotekoisen ja valjun makuiseksi. 

(kuva: Sanni Seppä)

Kaskein Juhlasima (1l) 4/5

Hinta: 5,05 e 

"No nyt puhutaan asiaa", tokaisivat toimittajat tämän siman kohdalla, joka nousikin testaajien suosikiksi. Juoma on testin kallein, mutta positiiviseksi yllätykseksi sen myös maistaa maussa. Maku on pirskahtelevan raikas ja häivähdys sitruunaa piristää makukokemusta mukavasti. Maku on ihanan simainen, vaikkei se toki onnistukaan yltämään täysin kotitekoisen siman tasolle. Tämä juoma sopisi varmasti ihanasti vappumunkkien kyytipojaksi ja hienostunut lasipullo sopii hyvin myös fiinimpäänkin vappukattaukseen. 

(kuva: Sanni Seppä)

Marli Perinteinen Sima (1,5l) 3/5

Hinta: 3,85 e 

"Ei tämä ihan simaa ole, mutta hyvää kuitenkin", todettiin raadissa tämän juoman kohdalla. Maku on voimakkaan sitruksinen ja kipakat kuplat sihisevät suussa. Tämä sima muistuttaa jälleen enemmänkin limsaa kuin simaa, mutta Marlin raikas juoma istuisi varmasti mukavasti juhlijoiden vappupiknikeille.  

(kuva: Sanni Seppä)

Lue myös: Kauppojen laskiaispullat testissä, yksi nousi ylitse muiden: "Hävyttömän hyvää"

Lue myös: Onko kevätsiivous edessä? 4 vinkkiä, joiden avulla pääset eroon turhista rojuista

Kilpailut

Uusimmat