Kuva: Shutterstock

Kauppojen laskiaispullat testissä, yksi nousi ylitse muiden: "Hävyttömän hyvää"

18.02.2023 15:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Voice.fi:n toimitus testasi yhteensä viisi erilaista hillotäytteistä laskiaispullaa, joista yksi nousi ylivoimaisesti testin kärkeen.

Laskiainen lähestyy ja kohta on aika pistää suut makeaksi. Laskiaispulla kuuluu monien laskiaisperinteisiin ja suosikkiherkkua onkin saatavilla niin hillotäytteellä kuin mantelimassallakin varustettuna. Voice.fi:n toimitus laittoi viisi kaupan hillotäytteistä pullaa tiukkaan makutestiin laskiaisen kunniaksi ja selvitti, mikä viidestä vaihtoehdosta on se kaikista maukkain. Arviossa kiinnitettiin huomiota pullan pehmeyteen, kermavaahtoon, ulkonäköön, hillon maukkauteen ja ylipäätään kokonaisuuteen. Etenkin yksi pulla sai toimittajien sukat pyörimään jaloissa herkullisuutensa ansiosta ja se nousi toimituksen mielestä ylivoimaisesti testin voittajaksi.

Hinnat voivat vaihdella kauppakohtaisesti.

Arvioitavat pullat. (kuva: Sanni Seppä)

Fazer laskiaispulla mansikkahillolla 2/5 

Hinta: 4,40 e

Pulla on teollisen näköinen, eikä se ulkonäkönsä puolesta juuri houkuttele luokseen. Haukatessa huomaa heti, että pulla on melko kuiva, mutta suurin ongelma on sen maku. Pulla maistuu enemmänkin sämpylältä kuin pullalta, eikä näin ollen muistuta makunsa puolesta perinteistä laskiaispullaa. Kermankaan maku ei ole vahvimmasta päästä ja hillo maistuu lähinnä vain makealta tahnalta, eikä siitä ole havaittavissa mansikalle tyypillistä raikkautta. Herättää myös kysymyksen, missä kardemumma? 

(kuva: Fazer)

Trube vegaaninen laskiaispulla mansikkahillolla 3,5/5

Hinta: 3,79 e

Ulkonäöltään pulla ei ole parhaimman näköinen, mutta maku sen sijaan yllätti raadin positiivisesti. Pulla on ihanan pehmeä ja hillossa on sopivasti makeutta. Miinusta tulee kuitenkin liian tuhdista kasviskreemistä, joka ajaa kermavaahdon asiaa. Kreemi on liian tuhtia ja tuntuu jäävän hieman kitalakeen kiinni. Maukas hillo on myös epätasaisesti levitetty, joten siihen olisi voinut kiinnittää enemmän huomiota. Kaiken kaikkiaan kyseinen pulla on kuitenkin oikein herkullinen ja maistuva kokonaisuus.

(kuva: Trube)

Laitilan leipä, gluteeniton laskiaispulla vadelma-omenahillolla 1/5

Hinta: 5,99 e

Pullan ulkonäkö on houkutteleva ja lupaa ihanaa makukokemusta herkkuja himoavalle. Väri on mukavan ruskea ja se tuo mieleen kotitekoisen tuotteen. Positiivinen ensivaikutelma häviää kuitenkin välittömästi pullaa maistaessa, kuten myös kaikki kosteus toimittajien suusta. Tuote on kuiva ja kaurajauhon maku puskee liikaa läpi. Gluteenittomat tuotteet ovat kehittyneet paljon viime vuosien aikana ja ikävä kyllä tämä tuote ei pääse herkullisten gluteenittomien vaihtoehtojen joukkoon, sillä sekin olisi ollut mahdollista. Kermavaahdossa ei ole aistittavissa mitään makua. Lisäksi kantta nostaessa voi huomata, että kermaa on pursotettu ainoastaan reunoille, mistä tulee entisestään miinusta.

(kuva: Laitilan leipä)

Perheleipuri Salonen, laskiaispulla vadelmaa & kermaa 4/5

Hinta: 5,49 e

Tämä pulla oli raadin ehdoton suosikki! Toimitus kuvaili tätä muun muassa "hävyttömän hyväksi". Tuote on täydellinen yhdistelmä raesokerin päällystämää pehmeää pullaa, ilmavaa kermavaahtoa ja makeaa hilloa. Monet laskiaispullat on täytetty mansikkahillolla, mutta tässä on käytetty vadelmaa ja sehän sopi raadille. Hillossa on makeutensa lisäksi mukavaa kirpeyttä, joka luo entisestä herkullisemman kokonaisuuden. Toki täytyy muistaa, etteivät vadelmahillossa olevat pienet siemenet toki ole kaikkien makuun. Ulkonäöltään pulla on houkuttelevan ja kotitekoisen näköinen ja kokonaisuus on ehdottomasti testin tasapainoisin.

(kuva: Leipomo Salonen)

Fazer leipurit laskiaispulla mansikkahillolla 3/5

Hinta: 5,29 e

Pullan ulkonäkö houkuttelee luokseen, eikä makukaan ole hassumpi. Verrattuna Fazerin toiseen vaihtoehtoon, on tässä ehdottomasti huomattavissa kehitystä. Itse pulla on kuitenkin melko kova ja hillon tasaiseen levitykseen olisi voinut kiinnittää enemmän huomiota. Kermavaahto tuntuu kuitenkin ihanan pehmeältä suussa ja hillossa on mukavaa makeutta. Vaikka kyseessä ei olekaan tajunnanräjäyttävä makukokemus, on pulla silti kokonaisuudessaan hyvä suoritus Fazerilta ja sammuttaa varmasti herkuttelijoiden laskiaispullahimon.

(kuva: Fazer)

Lue myös: Kätevä ruuanlaittovinkki säästää rutkasti sähköä - oletko jo kokeillut?

Lue myös: IL: Asiantuntija kertoo 5 keinoa, joilla sisustus paranee välittömästi

Lue myös: Moni lataa kännykkää tavalla, jossa piilee tulipaloriski: "Tilanne voi olla hengenvaarallinen"

Kilpailut

Uusimmat