Kuva: Shutterstock

Elokuussa erääntyneitä veroja on vielä miljoonien edestä maksamatta - tarkasta omat tietosi

15.08.2023 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Verot ovat maksamatta tuhansilta.

Elokuussa erääntyneitä veroja on maksamatta vielä 400 000 ihmiseltä. Yhteensä veroja on maksamatta 91 miljoonan euron edestä, muistuttaa Verohallinto tiedotteessaan. 

Eniten maksamattomista veroista on kiinteistöveroja, joita on maksamatta 59 miljoonan euron edestä. Kiinteistöveron kohdalla eräpäivä oli useimmilla 7. elokuuta. Silloin maksamatta jätti 329 000 ihmistä.

Myös jäännösveroa eli mätkyjä on vielä monilta maksamatta. Jopa 72 000 ihmistä on jättänyt mätkyt maksamatta, ja niiden kokonaisarvo on 32 miljoonaa euroa. Mätkyt erääntyivät useimmilta jo 1. elokuuta.

Jos epäilee, että omat veronmaksut ovat vielä myöhässä, voi asian helposti tarkistaa ja hoitaa OmaVero-palvelussa. Asia kannattaa hoitaa pikimmiten, sillä erääntyneet verot alkavat kerryttää 7 prosentin korkoa heti myöhästymistä seuraavasta päivästä.

Kannattaa myös huomioida, että alkuperäisellä tilisiirrolla maksettaessa viivästyskorko ei automaattisesti lisäänny summaan. Jos taas veron maksaa suoraan OmaVerossa, tulee maksaneeksi kerralla koko nykyisen summan viivästyskorkoineen. 

Lue myös: Muistitko tehdä vähennykset veroilmoituksessa? Verohallinto antaa vinkit

Lue myös: Nyt lähetettävät Verohallinnon tekstarit eivät välttämättä ole huijauksia - tunnista aito viesti

Kilpailut

Uusimmat