Kuva: Shutterstock

Muistitko tehdä vähennykset veroilmoituksessa? Verohallinto antaa vinkit

05.05.2023 16:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Täydennettävää voi olla esimerkiksi matkakuluissa ja työhuoneessa.

Palkansaajilla veroilmoituksen täydentämisen ensimmäinen määräpäivä on ensi tiistaina 9. toukokuuta. Muut määräpäivät ovat 16. ja 23. toukokuuta.

Esitäytetty veroilmoitus on tärkeää aina tarkistaa. Jos kaikki ovat kunnossa, ei palkansaajan tarvitse tehdä mitään. 

Täydennettävää voi kuitenkin olla esimerkiksi matkakuluissa ja työhuoneessa. 

- Tarkista, että valmiiksi merkityt tulot ja vähennykset ovat oikein. Jos teit viime vuonna töitä sekä etänä että läsnä, korjattavaa tai täydennettävää voi olla erityisesti kodin ja työpaikan välisissä matkakuluissa sekä työhuonevähennyksessä, ylitarkastaja Minna Palomäki neuvoo Verohallinnon tiedotteessa.

Myös kasvomaskit ovat vähennyskelpoisia tietyissä tilanteissa. 

- Jos jouduit joukkoliikenteessä käyttämään kodin ja työpaikan välisillä matkoilla kasvomaskia viime vuonna 1.1.–14.4. ja ostit maskit itse, maskikustannukset voi vähentää verotuksessa kodin ja työpaikan välisinä matkakuluina. Maskivähennyksen määrä on kaksi euroa matkapäivältä.

Työhuonevähennys on hyvä muistaa. Täyden kaavamaisen työhuonevähennyksen, 920 euroa, voi tehdä, jos on tehnyt kokopäiväisesti etätöitä yli puolet kaikista työpäivistä vuodessa. Jos töitä tekee säännöllisesti alle puolet vuoden työpäivistä, kaavamainen työhuonevähennys on 460 euroa.

- Kaikkien palkansaajien tuloista vähennetään automaattisesti 750 euron tulonhankkimiskuluja, eli työhuonevähennystä tai muita tulonhankkimiskuluja kannattaa ilmoittaa vain, jos niiden määrä on tätä suurempi. Jos taas et tehnyt etätöitä viime vuonna, varmista, että veroilmoituksella ei virheellisesti ole työhuonevähennystä, Palomäki sanoo.

Myös vuokratulot ja verkosta saadut tulot on hyvä muistaa ilmoittaa. 

Lue myös: Verottaja valvoo nyt erityisesti somevaikuttajia - OnlyFans-tuottajista suurin osa ei ilmoittanut tuloja

Lue myös: Niin sanottu sokerivero nostaa kannatustaan - kohottaisi epäterveellisten herkkujen hintaa

Lähde ja lisätiedot: Verohallinto

Kilpailut

Uusimmat