Kuva: Shutterstock

Takaisinvetovyyhti laajenee - nyt suomalaismerkki vetää koiranruokia pois markkinoilta

08.11.2023 13:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Syy lemmikkien sairastumiseen on myös mahdollisesti selvinnyt.

Mediassa ollaan uutisoitu viime päivinä Mustin ja Mirrin SMAAK Herkkä kala viljaton -koiranruokien takaisinvedoista. Kerroimme tänään, että takaisinveto koskee nyt myös kissanruokia. Lemmikkien ikävien oireiden taustalla epäillään olevan ulkomainen perunahiutale.

Nyt suomalainen Alvar Pet -koiranruokavalmistaja on ilmoittanut myös takaisinvedosta tiedotteessaan. Yritys kertoo, etteivät he ole saaneet asiakaspalautetta tuotteistaan, mutta kyseessä on varotoimenpide. Valmistaja on ollut suoraan yhteydessä 125 asiakkaaseen, joille kyseistä ruokaa on toimitettu.

Takaisinveto koskee ainoastaan seuraavaa tuotetta: Alvar Petin Vakaa-tuotteet 2kg, 6 kg ja 10 kg pussit, joiden parasta ennen -päiväys on 9.10.2024.

Saatavuusongelmien vuoksi tavallisesti Vakaa-reseptissä käytetyn kotimaisen perunan sijasta tässä erässä on yrityksen tietämättä mahdollisesti käytetty ulkomaista perunahiutaletta. Kyseisessä perunahiutale-erässä epäillään olevan poikkeuksellisen korkea glykoalkaloidipitoisuus, mikä voi suurina pitoisuuksina aiheuttaa myrkytysoireita.

- Sairastuneiden koirien oireiden ja ruoan ainesosien perusteella on hyvin mahdollisesti kyse glykoalkaloidimyrkytyksestä. Asiantuntijamme ovat päätelleet, että syynä voisi olla glykoalkaloidien korkea pitoisuus ulkomailta tuodussa perunahiutale-erässä. Glykoalkaloideille ei EU:ssa ole rehurajoja. Tämän takia eurooppalaiset toimittajat eivät mittaa arvoja joka erästä. Jatkossa tulemme omalla tehtaallamme itse mittaamaan jokaisen erän glykoalkaloiditason, Musti Groupin toimitusjohtaja David Rönnberg on kertonut.

Tässä kaikki takaisinvedettävät tuotteet:

Alvar Petin Vakaa-tuotteet 2kg, 6 kg ja 10 kg pussit, parasta ennen 9.10.2024.

SMAAK Adult GF Fish 10 kg parasta ennen 4.4.2025

SMAAK Adult GF Fish 10 kg parasta ennen 3.4.2025

SMAAK Adult GF Fish 2 kg parasta ennen 4.4.2025

SMAAK Adult GF Fish 2 kg parasta ennen 3.4.2025

SMAAK Viljaton Kana kissanruoka 1,5 kg ja 7 kg parasta ennen 19.4.2025 

Lue myös: Poista välittömästi käytöstä! Musti ja Mirri vetää takaisin koiranruokia

Lue myös: Musti ja Mirri kertoo mahdollisen syyn lemmikkien sairastumisiin: Myös kissanruokaa vedetty myynnistä

Lue myös: Seesaminsiemenet voivat sisältää jäämiä torjunta-aineista - eriä vedetään markkinoilta

Kilpailut

Uusimmat