Kuva: Shutterstock

Musti ja Mirri vahvisti syyn lemmikkien sairastumisiin: "Pyydämme anteeksi"

16.11.2023 09:13 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Sairastumisia aiheuttaneiden tuotteiden myynti lopetettiin viime viikolla.

Musti ja Mirri tiedottaa, että lemmikkien sairastumisien syyksi on varmistunut ulkomaisen perunahiutaleen korkea glykoalkaloiditaso. Tiedotteen mukaan syitä on selvitetty tiiviissä yhteistyössä Ruokaviraston, eläinlääkäreiden ja raaka-ainetuottajien kanssa.

Laboratoriokokeita suoritettiin sekä raaka-aineelle että valmiille tuotteelle. Molempien tuloksissa paljastui kohonneet glykoalkaloiditasot.

- Pyydämme anteeksi kaikilta asiakkailtamme, ja erityisesti heiltä, joiden lemmikit ovat sairastuneet. Näin ei olisi ikinä saanut tapahtua. Teemme kaikkemme palauttaaksemme asiakkaidemme luottamuksen. Tapauksen on oltava myös herätys koko lemmikkiruoka-alalle. Meidän on yhdessä eurooppalaisten ruokaviranomaisten kanssa vaikutettava niin, että rehulle määritellään EU:ssa raja-arvot. Vain siten voimme todella varmistua, että näin ei tapahdu enää koskaan”, sanoo David Rönnberg, Musti Groupin toimitusjohtaja.

Glykoalkaloideille ei EU:ssa ole asetettu rehurajoja. Tämän takia eurooppalaiset toimittajat eivät mittaa arvoja joka erästä. Tiedotteessa todetaan, että yhteistyö kyseisen raaka-ainevalmistajan kanssa on lopetettu. Jatkossa Musti ja Mirri kertoo mittaavansa jokaisen saapuvan perunaerän raaka-aineen glykoalkaloiditason. Yritys myös korvaa asiakkailleen tapauksesta aiheutuneet eläinlääkärikulut. Lisätietoa korvauksista löydät täältä

Musti ja Mirri kertoi kuun alussa vetäneensä pois markkinoilta kissan- ja koiranruokaa. Syyksi kerrottiin lemmikkien sairastumiset.

Alta löydät tiedot poisvedon piirissä olevat tuotteet:

SMAAK Herkkä Kala Viljaton koiranruoka 2 kg ja 10 kg parasta ennen 12/04/2025, 13/04/2025

SMAAK Viljaton Kana kissanruoka 1,5 kg ja 7 kg parasta ennen 19/04/2025 

Lue myös: Poista välittömästi käytöstä! Musti ja Mirri vetää takaisin koiranruokia

Lue myös: Musti ja Mirri kertoo mahdollisen syyn lemmikkien sairastumisiin: Myös kissanruokaa vedetty myynnistä

Lähde: Musti ja Mirri

Kilpailut

Uusimmat