Kuva: Shutterstock

Venäjä tahtoo määritellä kansainvälisen LGBTQ+ -liikkeen ääriliikkeeksi

18.11.2023 16:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Venäjällä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet ovat jo ennestään kehnot.

Venäjä on heikentämässä entisestään sateenkarioikeuksia maan sisällä. Jo entuudestaan konservatiivisessa maassa oikeusministeriön on nyt tehnyt kanteen, jonka mukaan kansainvälinen LGBTQ+ -liike tulee Venäjällä julistaa ääriliikkeeksi.

Ministeriön mukaan liike Venäjällä on muun muassa saanut äärimmäisiä piirteitä sekä yllyttänyt ihmisiä yhteiskunnalliseen ja uskonnolliseen epäsopuun.

Kanne on määrätty käsiteltäväksi korkeimmassa oikeudessa jo pian, 30. marraskuuta 2023.

Vielä ei ole kuitenkaan tarkkaan tiedossa, minkälaisia mahdollisia lakimuutoksia tai muita rajoituksia Venäjällä asetettaisiin, jos korkeimmassa oikeudessa päädytään nimeämään LGBTQ+ -liike ääriliikkeeksi. Varmaa on kuitenkin se, että päätös olisi pitkään aikaan suurin heikennys jo valmiiksi huonolla tolalla maassa oleviin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksiin ja tasa-arvoon.

Venäjällä on jo ennestään tiukka suhtautuminen seksuaalivähemmistöihin. Maassa ei ole esimerkiksi sallittua avioitua samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. Lisäksi jo vuonna 2013 säädettiin laki, joka kieltää kaiken julkisen, myönteisen kuvauksen muista kuin heterosuhteista. 

Lue myös: Kauppoihin tulevat tällä viikolla miesten tamponit - taustalla tärkeä aihe

Lue myös: Suomi on ottanut askelia eteenpäin eurooppalaisessa sateenkaarioikeuksien vertailussa

Lähde: ABC News

Kilpailut

Uusimmat