Kuva: VR Group

JHL:n lakko laajenee - vaikuttaa muun muassa juniin, busseihin ja liikuntapalveluihin ympäri Suomen

11.12.2023 12:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Lakossa ovat mukana myös JHL:n raideliikenteessä työskentelevät jäsenet.

Junaliikenne pysähtyy torstaina 14. joulukuuta lähes kokonaan työtaistelun vuoksi, kertoo JHL tiedotteessaan. Lakossa ovat mukana myös JHL:n raideliikenteessä työskentelevät jäsenet.

Tiedotteen mukaan lakkoon ryhdyttiin perinpohjaisen harkinnan jälkeen. 

– Emme ole nähneet hallitukselta mitään esitystä, joka poistaisi huolemme työehtojen tulevaisuudesta Suomessa. Meidän pitää jatkossakin pystyä hakemaan jäsenillemme reiluja työehtoja neuvotteluiden avulla, JHL:n va. puheenjohtaja Håkan Ekström sanoo.

Ammattiliiton lakko vaikuttaa voimakkaasti myös busseihin, koulujen ja päiväkotien ruokailuun, julkisten tilojen siivoukseen ja puhtaanapitoon sekä liikuntapalveluihin. Lakossa ovat mukana myös JHL:n jäsenet, jotka työskentelevät Finavian palkkalistoilla Turun lentokentällä.

JHL järjestää samana päivänä työtaistelun, joka kohdistuu voimalaitoksiin Vantaalla, Espoossa, Tampereelta, Naantalissa ja Pietarsaaressa.

Ammattiliitto JHL on järjestänyt syksyn ja alkutalven aikana useita poliittisia lakkoja, jotka vastustavat hallituksen epäreilua politiikkaa. Suomen hallitus kaavailee rajuja heikennyksiä sosiaaliturvaan ja työntekijöiden perusoikeuksiin. JHL:n lakot ovat osa SAK:n Painava syy -kampanjaa.       

Lue myös: Hollywood-käsikirjoittajat menevät lakkoon - useat sarjat voivat jäädä tauolle

Lähde: JHL

Kilpailut

Uusimmat