Kuva: AOP

Miten käy ostettujen lippujen, jos lakko pysäyttää junaliikenteen? VR kertoo

12.12.2023 11:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Suunniteltu lakko pysäyttäisi junaliikenteen torstaina 14. joulukuuta yöjunia lukuunottamatta.

Olemme aiemmin kertoneet siitä, kuinka tulevalle torstaille, eli 14. joulukuuta suunniteltu lakko pysäyttäisi muun muassa junaliikenteen kokonaan yöjunia lukuun ottamatta. Mutta mitä jos lakkopäivälle on ostettuna junamatka, miten sen käy?

VR:n tiedotteen mukaan kaukoliikenteen kertalipun voi halutessaan muuttaa toiseen ajankohtaan veloituksetta. Jos asiakas ei muuta lippunsa ajankohtaa, VR palauttaa rahat automaattisesti takaisin.

Lakon toteutuessa VR palauttaa lakon ajalle ostettujen kauko- ja lähiliikenteen kertalippujen hinnan automaattisesti asiakkailleen noin viikon kuluessa. VR hyvittää myös sarjalippujen paikanvaraukset asiakkaille sekä pidentää kauko- ja lähiliikenteen kausilippujen voimassaoloaikaa lakkopäivän verran. 

Mikäli junaliput on ostettu paperisena ilman kirjautumista, esimerkiksi lippuautomaatista, ei hyvitys ole mahdollinen. Näissä tapauksissa asiakkaan on haettava itse korvausta. 

Tiedotteen mukaan VR pyrkii liikennöimään perjantaina mahdollisimman normaalisti. Lakon päätyttyä junaliikenteeseen voi kuitenkin tulla yksittäisiä muutoksia poikkeusjärjestelyiden vuoksi. 

Lue myös: Hinnankorotuksia tiedossa - VR nostaa lähiliikenteen lippujen hintoja

Lähde: VR

Kilpailut

Uusimmat