Kuva: AOP/Jaakko Stenroos

Lakkoilu jatkuu - Teollisuusliitto järjestää kolmipäiväisen suurlakon

02.02.2024 13:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Lakko toteutetaan 14.-16. helmikuuta.

Teollisuusliitto on jättänyt tänään ilmoitukset laajoista poliittisista lakoista. Tiedotteen mukaan työnseisaukset ovat kolmipäiväisiä ja ne toteutetaan 14.-16. helmikuuta. 

Lakoilla vastustetaan Orpon hallituksen työttömyysturvan ja työsuhdeturvan heikennyksiä sekä lakko-oikeuden rajoituksia sekä muita työntekijöiden arkeen ja oikeuksiin kohdistuvia työelämäheikennyksiä.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aallon mukaan työtaistelutoimia on jälleen kiristettävä, koska hallitus ei edelleenkään osoita minkäänlaista tahtoa kuunnella työntekijäpuolta.

– Teollisuusliitto jatkaa lakkoruuvin kiristämistä. Emme hyväksy työntekijän suojaksi säädettyjen rakenteiden romuttamista. Hallituksen heikennyksillä ei ole mitään tekemistä työllisyyden kanssa. Kyse on puhtaasti ideologiasta, jonka elinkeinoelämä on sanellut hallituspuolueille, Aalto sanoo.

Lakkojen piirissä on noin 60 000 teollisuuden työntekijää. Toteutuessaan ilmoitetut lakot pysäyttävät suuren osan suomalaista teollisuutta. Lakot eivät koske hätätyötä, eivätkä sellaista työtä, joka on välttämätöntä hengen ja terveyden turvaamiseksi.

Lue myös: Lakko laajenee - JHL:n mukaan myös junat ja paikallisliikenne seisahtuvat

Lähde: Teollisuusliitto

Kilpailut

Uusimmat