Kuva: AOP

Lakko laajenee - JHL:n mukaan myös junat ja paikallisliikenne seisahtuvat

26.01.2024 13:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Lakko järjestetään 2. helmikuuta.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n poliittiset lakot laajenevat entisestään. JHL järjestää perjantaina 2. helmikuuta lakon, joka pysäyttää vuorokaudeksi Suomen junaliikenteen. Poikkeuksena on, että Pohjois-Suomen yöjunat eivät ole lakossa mukana.

Lakko pysäyttää myös Helsingin metro- ja raitiovaunuliikenteen. Lisäksi Tampereen raitiovaunuliikenne pysähtyy lakon ajaksi, ja lakko vaikuttaa myös bussiliikenteeseen, sillä mukana ovat Helsingin bussiliikenne Oy sekä Turun kaupunkiliikenne.

Näiden lisäksi JHL ja muut ammattiliitot järjestävät lakon energia-alalla 1.-2. helmikuuta.

Ammattiliitto JHL on jo aiemmin ilmoittanut laajoista lakoista lentoliikenteessä ja pääkaupunkiseudun varhaiskasvatuksessa.

Lakkoihin on jouduttu, koska hallitus ajaa työmarkkinoille rajuja heikennyksiä eikä suostu neuvottelemaan palkansaajien kanssa, JHL:n va. puheenjohtaja Håkan Ekström muistuttaa.

– Hallituksen ajamat muutokset hyödyttävät pelkästään työnantajia. Se ei ole yllättävää, sillä hallitusohjelma on kuin kopioitu EK:n ja muiden työnantajajärjestöjen vaalitavoitteista. Hallitus ei neuvottele, vaan sanelee. Politiikan tulos näkyy nyt laajoina lakkoina, Ekström sanoo.

Lue myös: Lakko sulkee pääkaupunkiseudun päiväkodit kahdeksi päiväksi

Lue myös: Posti menee laajaan lakkoon

Lue myös: Lakko laajenee - myös lentoliikenne pysähtyy Suomessa kokonaan

Lue myös: Lakko tulee - sulkee muun muassa käytännössä kaikki ruokakaupat

Lähde: JHL

Kilpailut

Uusimmat