Kuva: Shutterstock

Poliisin tehovalvonta johti lähes 500 lastensuojeluilmoitukseen - etenkin yksi ilmiö huolestuttaa

13.06.2024 20:15 - Nina Turunen / niina.turunen@bauermedia.fi

Poliisit suorittivat tehostettua katu- ja päihdevalvontaa päättäjäisviikolla.

Kesäkuun alussa monet nuoret kokoontuvat juhlimaan alkavaa kesää ja päättynyttä lukukautta. Poliisin suorittamalla tehostetulla katu- ja päihdevalvonnalla seurattiin erityisesti alle 18-vuotiaiden toimintaa. 

Lastensuojeluilmoituksia kirjattiin päättäjäisviikonlopun aikana 482 kappaletta. Rikoksiin syyllistyneitä alle 18-vuotiaita tavattiin koulujen päättymisviikonloppuna kaikkiaan 341 henkilöä. Alle 15-vuotiaita oli 64 kappaletta.

- Lastensuojeluilmoituksia tehtiin vielä viime vuosikymmenellä vastaavan valvontajakson aikana jopa 700–1 200 kappaletta. Tämän vuoden luvussa kasvu edelliseen vuoteen on varsin maltillinen, 40 kpl, eikä vuosien takaisiin lukuihin ole onneksi palattu, kertoo Tuomo Korhonen Poliisihallituksesta.

Koko viikon aikana huumeisiin liittyviä rikosepäiltyjä kirjattiin yhteensä 140, joista alaikäisiä oli 19 kappaletta. Poliisi takavarikoi tavallisimmin kannabista ja amfetamiinia.

Päättäjäisviikonloppuna hävitettiin lähes neljännes vähemmän alkoholia edellisvuoteen verrattuna, 1168 litraa. Määrästä 200 litraa oli väkeviä juomia ja suurin osa mietoja juomia, kuten oluita ja siidereitä. 

Poliisin havaintojen perusteella kuitenkin yksi ikävä ilmiö on nostanut päätään. Teräaseita tai muita toisen vahingoittamiseen soveltuvia esineitä on hallussaan yhä useammalla alaikäisellä. Viikonlopun aikana kirjoitettiin 16 muistutusta asiasta.

Tehovalvonta toteuttettiin useilla alueilla yhdessä paikallisen Nuoriso- ja sosiaalitoimen sekä Aluehallintoviraston kanssa. Tiedotteessa korostetaan, että ilman toimivaa viranomaisyhteistyötä tilastot voisivat olla paljon pahemmat. 

Lue myös: Paljonko kesälomaan varataan keskimäärin rahaa? LähiTapiolan kysely selvitti

Lue myös: Yhdessä tilanteessa joukkoliikenteessä saa matkustaa ilmaiseksi - tiesitkö tästä?

Lähde: Poliisi

Kilpailut

Uusimmat