Kuva: AOP

BTS:n Jin osallistuu Pariisin olympialaisten soihtuviestiin

10.07.2024 12:15 - Hanna Levänen / hanna.levanen@bauermedia.fi

K-pop-idolin soihdunkannon ajankohtaa ei ole vielä paljastettu julkisuuteen.

Suositun K-pop-ryhmä BTS:n jäsen Jin (Kim Seok-jin) osallistuu Pariisin olympiasoihdun kantamiseen. Osallistumisen eteläkorealaisille medioille vahvisti artistia edustava yhtiö BIGHIT MUSIC.

Länsimaat ovat heränneet korealaisen populaarikulttuurin, erityisesti K-popin suosion tuomiin mahdollisuuksiin ja huomioon. Esimerkiksi Euroopan muotiviikoilla on ennemmin sääntö kuin poikkeus nähdä K-pop-idoleita vieraana tai jopa lavalla. Nyt musiikkibisnes ulottuu myös urheilun pariin.

Soihtuviestiin osallistumisen juurisyiksi BIGHIT MUSIC kertoi artistin halun levittää sanomaa yhtenäisyydestä ja rauhasta. Jin päätti varusmiespalvelunsa viime kuussa. Tämänhetkisten tietojen mukaan artisti valmistautuu parhaillaan palaamaan viihdeteollisuuden pariin.

Olympiatuli sytytettiin aiemmin keväällä Olympian kylässä Kreikassa. Samaisessa paikassa pidettiin aikoinaan ensimmäiset antiikin olympialaiset.  Sytytysseremonia ja soihtuviesti ovat kuuluneet osaksi olympialaisia vuodesta 1936.

Tämän vuoden viestissä ensimmäisenä soihtua kantoi kreikkalainen soutaja Stefanos Ntouskos, uutisoi Yle. Jinin osuudelle soihdunkannossa ei ole paljastettu tarkkaa aikaa tai paikkaa. Soihdunkantajina on koko matkan aikana jopa 10 000 henkilöä. Suurin osa heistä on Ranskasta.

Tällä hetkellä soihtu matkaa läpi Ranskan maakuntien. Olympiatuli kiertää kaiken kaikkiaan yli 60 ranskalaisen kohteen kautta. Paikat ovat Ranskan historialle ja kulttuurille keskeisiä, kuten Versailles’n palatsi. Pariisiin se saapuu heinäkuun 26. päivä. Tuolloin juhlitaan myös kesäolympialaisten avajaisia.

Lue myös: Suomen joukkueen asut Pariisin olympialaisiin julkaistiin - inspiraationa "valo ja varjo"

Lähteet: Hankyoreh, The Korea Times, Yle

Kilpailut

Uusimmat