Huippuyliopiston oppilaita kosiskellaan myymään munasolujaan

12.05.2012 21:30 - Rea Tallgren

Brittiläisen eliittiyliopisto Cambridgen opiskelijoiden kaappeihin on ilmestynyt viime aikoina viestejä, joissa heitä kehotetaan ryhtymään munasolulahjoittajiksi - käypään korvaushintaan.

Opiskelijoille osoitetuissa viestissä heitä pyydetään ryhtymään lahjoittajiksi, mikäli he ovat terveitä, empatiakykyisiä ja kilttejä. Esitteet ovat suunniteltu hyvin tunteisiin vetoaviksi, ja niissä sanotaankin, ettei ole suurempaa lahjaa kuin tarjota lapsi sellaiselle pariskunnalle, joka ei itse pysty niitä saamaan.

Kriitikoiden niskakarvat ovat nousseet esitteistä pystyyn. Munasolujen lahjoituksesta nimittäin voidaan maksaa jopa reilun 900 euron korvaussumma ja täten pelätäänkin, että talousvaikeuksissa usein painivat opiskelijat alkavat lahjoittaa munasolujaan miettimättä asiaa ja sen seurauksia loppuun asti. Myös se, että esitteet on tuotu juuri huippuyliopistoon saa miettimään, pyritäänkö maailmaan tuomaan jonkinlaisia supervauvoja.

Amerikassa munasolujen lahjoittaminen on hyvin yleistä ja monet naiset käyttävät sitä keinona maksaa pois velkojaan ja lainojaan. Munasoluista saatetaan Amerikassa maksaa yli 4 500 euroa.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat