Suomen rikkaimpien lista uusiksi - Uusi salaperäinen miljardööri kärkeen?

15.05.2012 08:15 - Mikko Räsänen

Talouslehti Forbes ennustaa, että peliyhtiö Rovion arvo tulee räjähtämään jopa yhdeksään miljardiin dollariin, kun yhtiö listautuu pörssiin. Se tekee yrityksen pääomistajasta monimiljardöörin.

Jos Forbesin visio toteutuu ja Rovion arvo nousee yhdeksään miljardiin dollariin, saa Suomi uuden monimiljardöörin. Rovion pääomistaja Kaj Hed omistaa lähes 70 prosenttia menestysyrityksestä. Siten hänen omistuksensa arvo on 6,3 miljardia dollaria eli lähes viisi miljardia euroa.

Jos Hed päättää myydä omistusosuutensa, tulee hänestä hetkessä Suomen rikkain mies. Nykyisin ykkössijaa pitää hallussaan suursijoittaja Chaim "Poju" Zabludowicz, jonka omaisuuden arvoksi on arvioitu 2,5 miljardia euroa.

Vaikka Kaj Hed voisi loistaa julkisuudessa rahoilla ja menestyksellään, ei häntä ole palstoilla näkynyt. Hed on todellisuudessa erittäin salaperäinen ja välttelee julkisuutta. Forbes-lehti otti yhteyttä Rovioon ja pyysi yritykseltä valokuvaa pääomistaja Kaj Hedistä. Yrityksestä kuitenkin vastattiin, ettei edes heillä ole sellaista kuvaa.

Lähteet: Forbes, Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat