Nämä tähdet ovat selvinneet rintasyövästä - katso

30.06.2012 17:15 - Senni Loikala

Lukuisat julkisuuden henkilöt ovat sairastaneet rintasyövän ja selvinneet kamppailusta. Katso kuvat tähdistä, jotka ovat käyneet läpi raskaan sairauden ja selvinneet siitä.

1. Yhdysvaltalainen blues-rockin huippunimi ja yhdeksän Grammyn voittaja Sheryl Crow sairastui rintasyöpään vuonna 2006. Crow kävi läpi sädehoidot ja rinnan säästävän leikkauksen, ja on nyt selättänyt sairauden.

2. Sinkkuelämää-näyttelijä Cynthia Nixon sai diagnoosin rintasyövästä käytyään mammografian rutiinitutkimuksessa lokakuussa 2006. Tähti toi sairautensa julkiseksi vasta vuonna 2008, jonka jälkeen Nixon on toiminut aktiivisesti rintasyöpäkampanjoissa.

3. Yhdysvaltalainen näyttelijä Christina Applegate ilmoitti rintasyövästään elokuussa 2008. Applegate muistetaan parhaiten pitkästä urastaan Pulmuset-komediasarjassa.

4. Charlien enkelit -televisiosarjasta julkisuuteen noussut näyttelijätähti Jaclyn Smith sairastui rintasyöpään vuonna 2002. Sairaudesta selviydyttyään Smith on ollut mukana muun muassa Strenght in Knowing -rintasyöpäkampanjassa. 

5. Laulaja Kylie Minogue sairastui rintasyöpään toukokuussa 2005. Listaykkösiä vuosikymmenien ajan puskeneen artistin sairauden selättämisestä on nyt kuusi vuotta.

6. Yhdysvaltojen entisen presindentin Ronald Reaganin leski ja eläkkeellä oleva näyttelijä Nancy Reagan kuuli sairastavansa rintasyöpää vuonna 1987. Saman vuoden lokakuussa Reaganin rinta poistettiin, ja hän toipui sairaudesta. Reaganin rintasyöpä sai aikaan ilmiön, jossa yhä useammat naiset halusivat tarkastuttaa rintansa mammografia-kokeilla.

Muita rintasyövästä selvinneitä julkisuuden henkilöitä on muun muassa näyttelijättäret Kate Jackson, Lynn Redgrave, Olivia Newton-John, Suzanne Somers ja rockmuusikko Melissa Etheridge.

Lähde: CBS Los Angeles

Kilpailut

Uusimmat