Haluatko rikkaaksi? Näin miljonäärit ovat haalineet omaisuutensa

23.07.2012 20:15 - Eeva Rajala

Tuore tutkimus paljastaa, miten suurin osa miljonääristä on saanut suuren omaisuutensa.

Tuoreesta tutkimuksesta käy ilmi, että suurin osa eli 86 prosenttia nykypäivän miljonääreistä ovat tehneet itse töitä rikkautensa eteen, eivätkä he ole syntyneet rikkauksien keskelle. Fidelity Investments -sijoitusyhtiön tutkimuksen mukaan nykyisten miljonäärien keski-ikä on 61 vuotta ja omaisuutta on keskimäärin 3,05 miljoonaa dollaria eli noin 2,6 miljoonaa euroa.

Vaikka lähes kolme neljäsosaa miljonääreistä tuntee itsensä rikkaaksi, loput tarvitsisivat siihen keskimäärin 5 miljoonan dollarin eli reilun 4,3 miljoonan euron omaisuuden.

Ne miljonäärit, jotka olivat itse tehneet työtä rikkauksiensa eteen, ovat päätyneet rikkaiksi sijoittamisen, omaisuuden arvonnousun, palkkioiden ja työntekijänä hankittujen osakkeiden arvonnousu. Alun perin rikkauksien keskelle syntyneet miljonäärit kertovat omaisuuden kertyneen muun muassa perinnön, yrittäjyyden ja kiinteistöihin sijoittamisen kautta.

- Nykyajan miljonäärit ovat moniulotteisia ja jotta heitä ymmärtäisi oikeasti, pitää katsoa heidän tulevaisuuden näkymien lisäksi menneisyyteen ja miten rikkauksiin on kuljettu, sijoitusyhtiön pääjohtaja Sanjiv Mirchandani kertoo.

30 prosenttia miljonääreistä on huolissaan oman varakkuutensa suojelemisesta. Tutkimuksessa mukana olleista miljonääreistä 20 prosenttia keskittyi kasvattamaan omaisuuttaan. Tutkimukseen osallistui yli 1 000 miljonäärisijoittajaa.

Lähde: Discovery

Kilpailut

Uusimmat