Pitikö tämä paljastaa? Jokainen kilpauimari pissaa altaaseen

03.08.2012 13:15 - Eeva Rajala

Entinen Yhdysvaltain uintijoukkueen jäsen Carly Geehr on paljastanut, että lähes 100 prosenttia kilpauimareista pissaa altaaseen.

Geehrin mukaan altaaseen virtsaamista tapahtuu myös säännöllisesti. Monet uimarit kiistävät tämän, toiset myöntävät avoimesti sen, mutta entisen huippu-uimarin mukaan kaikki tekevät sitä. Kysymys herääkin, milloin tämä kyseinen pissaaminen tapahtuu?

- Kisan aikana ainoa hetki tehdä se näkymättömästi on rintauinnin aikana. Siinä liu'utaan pitkään, joten jos on pakko tehdä se, niin siinä sen voi tehdä. Muuten on liian jännittynyt, ettei pissaaminen tule edes mieleen, Geehr kertoo.

Uimarit yrittävät aina käydä vessassa ennen uintikisaa, mutta joskus elimistö päättää ärsyttää kisaajaa ja virtsarakko täyttyy uudestaan juuri ennen kisaa. Geehrin mukaan uimarit saattavat siis joutua pissaamaan vain minuuttia ennen kisaa. Kisaajan tilannetta helpottaa, jos uima-allasta ympäröivä lattia on "oikean värinen".

- En juksaa. Tiedän läjäpäin uimareita, joiden pitää virtsata juuri ennen kisaa. Ja mitä teet jos olet todella epätoivoinen? No, ei ole mitenkään harvinaista, että uimarit loiskuttavat uima-altaan vettä päällensä ennen kisaa ja ennen kuin nousevat uintikorokkeelle. Tuo roiskittu vesi ja allasalueen lattia antavat uimareilla mielenkiintoisia mahdollisuuksia, nainen kertoo.

Geehrin mukaan uintitreeneissä virtsaaminen on vieläkin yleisempää. Nainen sanoo, että uimarina pitää hyväksyä se, että ui virtsassa.

- Minulla oli kerran joukkuekaveri, joka istui altaan laidalla ja huusi "Minä pissaan!" Se oli...iljettävää...mutta ainakin hän varoitti meitä. Uskon, että olen myös uinut sellaisten ihmisten takana, jotka pissaavat parhaillaan, Geehr muistelee.

Ex-uimarin mukaan vedenalaiset kisakamerat tai muut kamerat eivät kuitenkaan huomaa näitä juttuja. Ainoa keino huomata, että joku virtsaa on se, että kyseinen henkilö ilmoittaa asiasta tai hän on liikkumatta yhdessä paikassa ja keskittyy.

On tämä paljastus sitten totta tai ei, uintikisojen katsominen on ainakin muuttunut ikuisiksi ajoiksi.

Lähde: Slate

Kilpailut

Uusimmat