Tutkimus: Hyvä ulkonäkö on kirous - rumilla menee paremmin

06.08.2012 23:15 -

Vuosien varrella kerätty tutkimusaineisto osoittaa epäviehättävien ominaisuuksien - niin fyysisten kuin henkisten - johtavan muun muassa pidempään elämään.

1. Rumat miehet ovat hedelmällisempiä. Äiti Luonto on tietenkin ajatellut asian niin, että komeat urokset saavat aivan tarpeeksi toimintaa vällyjen välissä. Heikommin geenein varustettujen miesten sperma on tutkijoiden mukaan elinvoimaisempaa siitä syystä, että he pääsevät vauvantekopuuhiin harvemmin.

2. Iso nenä karkoittaa tulehdukset ja bakteerit. Monet tuskailevat suurien neniensä kanssa ja jotkut turvautuvat jopa plastiikkakirurgiaan. Luulisi, että suurempi nenä imuroisi sisäänsä enemmän bakteereja, mutta tutkijat rakensivat kaksi erikokoista tekonenää, joista suurempi hengitti sisäänsä noin kuusi prosenttia vähemmän hiukkasia. Ole siis kiitollinen, jos omaat ison nenän, sillä säästyt luultavasti flunssilta pieninenäisiä helpommin!

3. Lyhyet elävät pidempään. Hujopeista saattaa olla supermalleiksi, mutta tutkimusten mukaan lyhyet ihmiset elävät pidempään. Japanin Okinawan saaren asukkaat elävät pisimpään kaikista maailman ihmisistä ja heidän keskipituutensa on vain 144 senttimetriä. Pitkät ihmiset kärsivät lyhyitä useammin sydäntaudeista ja syövästä. Miten sitten on selitettävissä, että ihmisten keskipituus on menossa korkeampaan suuntaan ja silti ennusteiden mukaan ihmiset elävät pidempään? Kehitysaskeleet lääketieteessä mahdollistavat nykyihmisen pitkän iän.

4. Lama-aikana nörttimiehet kiinnostavat naisia enemmän. Kun pörssikurssit laskevat, ei miesten tarvitse olla lihaksikkaita, sillä ujot ja hintelät tyypit kiinnostivat naisia tutkimuksen mukaan huomattavasti enemmän. Tutkijoiden mukaan naiset ajattelevat, etteivät nynnymiehet jätä naista taloudellisen ahdingon koittaessa yhtä helposti kuin alfaurokset.

5. Reippaat tyypit kuolevat nuorempina. 90 vuoden ajan tutkijat seurasivat tietyn ihmisjoukon elämää ja tulivat siihen tulokseen, että koulussa iloisiksi ja seurallisiksi kuvaillut ihmiset kuolivat hiljaisia ja murheellisia luokkatovereitaan aiemmin. Tämä selittyy tutkijoiden mukaan sillä, että reippaat ihmiset ottavat enemmän riskejä kuin varautuneet ihmiset.

Lähde: cracked.com

Kilpailut

Uusimmat