Suomalainen blogi osoitti mahtinsa - Elintarvikejätti taipui!

04.09.2012 18:35 - Mikko Räsänen

Kemikaalicocktail-blogin osoittama epäkohta saa Pirkka-tuotteen nimen vaihtumaan.

Keskon Pirkka-tuoteperheen texmex-valikoimaan on jo pitkään kuulunut guacamole-dippi. Kemikaalicocktail-blogin kirjoittaja Noora Shingler huomasi, että kastikkeessa on todellisuudessa vain 0,7 prosenttia avokadoa, vaikka normaalisti avokadon pitäisi olla guacamolen pääraaka-aine.

Shingler raportoi asiasta blogissaan ja alkoi toimia sen puolesta, että kastikkeen mainostaminen guacamolena kiellettäisiin. Nyt kampanja on tuottanut tulosta. Shingler raportoi blogissaan näin.

"Sain puhelun Eviran ylitarkastaja Tuulikki Lehdolta. Kesko on nimittäin päättänyt vaihtaa harhaanjohtavan guacamoledippinsä nimen - kiitos minun ja teidän. Se vaati paitsi bloggaamista, myös puheluita muutamalle juristille, Kuluttaja-asiamiehelle, Eviraan, Keskolle, 42 FB-jakoa ja 119 tykkäystä. Tämä taitaa ollaa ensimmäinen konkreettinen esimerkki siitä, mitä Kemikaalicocktail ja sen 20 000 lukijaa voivat saada aikaan", Shingler kirjoittaa.

Hän julkaisi blogissaa myös Eviran perustelut sille, miksi tuotteen nimi täytyy vaihtaa. Näin Evira perustelee päätöstään:

"Tuotteen nimi on nykyisellään harhaanjohtava, se ei ole pakkausmerkintälainsäädännön mukainen. Tuotteen nimi tullaan muutaman kuukauden sisällä muuttamaan tuotetta paremmin kuvaavaksi."

Lue lisää Kemikaalicocktail-blogista täältä.

Kilpailut

Uusimmat