Kotona työskentely todellakin kannattaa – tässä syyt!

21.09.2012 11:45 - Eeva Rajala

Tänään vietetään kansallista etätyöpäivää. Monille etänä työskentely on mahdotonta, mutta monille siitä on valtavasti hyötyä. 

Sen lisäksi, että aikaa säästyy työmatkoista ja aamuvalmisteluista, etätöistä on runsaasti etuja sekä työntekijälle että työnantajalle.

- Työntekijälle tarjoutuu mahdollisuus jaksottaa työ itselle sopivalla tavalla, eli tarjoaa mahdollisuuden sovittaa paremmin työ- ja perhe-elämää yhteen. Se tarjoaa myös mahdollisuuden häiriöttömään työskentelyyn. Aika usein toimistolla käy aikamoinen kuhina ja työt keskeytyvät vähän väliä, Suomen ympäristökeskuksen kampanjavastaava Ulla Ala-Ketola kertoo Voicelle.

Työntekijä ei ole ainoa, joka hyötyy etätöistä. Niistä hyötyy myös työnantaja, sillä töitä tehdään ahkerasti.

- Työntekijät ovat usein todella ahkeria kotona työskennellessään, koska koti tarjoaa mahdollisuuden tehdä häiriöttömästi töitä. Toinen on se, että se on rekrytointivaltti: ihmiset todella pitävät tästä mahdollisuudesta, ja kun kilpaillaan pätevästä työvoimasta, niin etätyömahdollisuus kannattaa ottaa esille, Ala-Ketola vinkkaa.

Hyötyjen ja etujen lisäksi etätöistä saattaa olla myös haittaa, jos töitä ei osaa kontrolloida tarpeeksi.

- Tyypillinen riski on, että ihmiset vajoavat sellaiseen flow-tilaan, etteivät malta lopettaa. Kun ei ole työkavereita, jotka sanovat että lähdetään lounaalle tai kahville, niin hyvin helposti etätöissä tulee tehtyä liian pitkää päivää. Neuvo tai ohje onkin, että itsestä täytyy pitää huolta myös etätyöpäivänä, ettei polta itseään loppuun, Ala-Ketola jatkaa.

Lisää etätyöpäivän hyötyjä löytyy täältä! (Etatyopaiva.fi)

Kilpailut

Uusimmat