IS: Ylen tosi-tv-sarjan vaikutus: Jo 13-vuotiaat haluavat lapsia!

06.11.2012 07:15 - Eeva Rajala

Teiniäidit-sarjalla ei välttämättä ole ollut kaikkiin toivottu vaikutus, kertoo Ilta-Sanomat.

TV2:lla pyörivän sarjan tavoite on ollut antaa realistinen kuva teiniäidin arjesta. Sarjassa esiintyvät nuoret äidit kertovat kuitenkin saavansa ihailijapostia jopa 13-vuotiailta tytöiltä, jotka haluavat äideiksi.

Viikonloppuna Helsingin Uutiset kertoi, miten sarjassa esiintyvä Tanja Tyni on saanut fanipostia nuorilta, jotka haluavat saada lapsia. Tyni on ihmeissään, miksi Yle aikoo silti tehdä sarjasta toisen tuotantokauden.

"Se antaa mun mielestä semmoisen kuvan, että me kannustettais teinejä lisääntymään, ja se toisinaan loukkaa mua", 16-vuotiaana lapsen saanut Tyni kirjoittaa.

Sarjassa myös esiintyvä 17-vuotias Teya Koskinen kertoo Ilta-Sanomissa saaneensa myös paljon palautetta sarjasta. Monet ovat tulleet sanomaan, miten kova vauvakuume on.

- Eräs 14-vuotias sanoi, että hän on jättänyt e-pillerit pois kertomatta siitä poikakaverille, Koskinen jatkaa lehdessä.

Eräässä netin keskusteluketjussa jopa 12-vuotiaat ovat kertoneet, miten he ovat kateellisia Koskiselle ja miten he haluaisivat sarjan toiselle tuotantokaudelle. Koskinen ei henkilökohtaisesti suosittele kenellekään, että hankkiutuu raskaaksi vain päästäkseen televisioon.

Teya Koskinen olisi toivonut, että Ylen Teiniäidit-sarjassa olisi painotettu enemmän ehkäisyn tärkeyttä. Asia ei hänen mielestään tullut esille kuin sarjan alussa teiniäitien sanomana. Koskisen mukaan asiasta olisi pitänyt muistuttaa joka jaksossa. Hän myös huomauttaa, miten televisiossa näkyy vain valittuja kohtia äitiyden arjesta.

- Eräässä jaksossa käyn kuntosalilla. Pääsen sinne oikeasti kerran puolessa vuodessa. Ei televisiossa näytetä, kun syötän viisi kertaa päivässä, Koskinen selventää.

Teiniäidit-sarjasta on tulossa toinen tuotantokausi ensi vuoden syksyllä. Sarjaan haetaan uusia teiniäitejä mukaan. Vielä ei tiedetä, onko ensimmäisen tuotantokauden äitejä mukana myös toisella kaudella.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat