Sisko mokasi: Zuckerbergin yksityinen perhekuva leviää netissä

27.12.2012 12:15 - Niina Jokiaho

Jouluna alkunsa saanut kuvaepisodi on kuin kenen tahansa Facebook-kommellus. Tosin tällä kertaa asetusten kanssa sekaisin oli Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin sisko.

Sosiaalisessa mediassa valokuvat leviävät yllättävän nopeasti. Ei siis ihme, että asia hämmentää tavallisten käyttäjien lisäksi myös sen perustajajäseniä.

Gizmodo-sivusto kertoo, kuinka Randi Zuckerberg, Facebookin perustajan sisko ja yrityksen entinen markkinointipäällikkö, jakoi jouluna ottamansa perhepotretin. Kuvassa perhe ihmettelee uutta, kuviin perustuvaa Facebookin chattitoimintoa. Kuvaan oli nimetty monia Zuckerbergin perheen jäseniä, myös Mark Zuckerberg. Katso valokuva täältä.

Juuri tagattyjen nimien ansiosta kuva putkahti esiin mediayhtiö VoxMedian työntekijän, Callie Schweitzerin, feediissä. Nainen luuli ihastuttavan valokuvan olevan uuden chattitoiminnon mainoskuva ja jakoi sen eteenpäin Twitterissä.

Tässä vaiheessa kuvan ottanut Randi Zuckerberg kimmastui asiasta, koska kyseessä oli hänen mukaansa yksityinen ja vain tietylle piirille jaettu valokuva. Niin kuin olikin, paitsi että kuva ilmestyi myös kaikkien hänen kuvaan nimeämiensä ihmisten seinälle.

Hämmentävä tilanne päättyi siihen, että Schweitzer poisti julkaisemansa kuvan ja ketjun ja pahoitteli tapahtunutta. Ja todennäköisesti Zuckerbergin perheessä keskusteltiin vielä tovi yksityisasetuksista.

Kilpailut

Uusimmat