Nettikansa närkästyi: Jääkiekkojoukkueen vauvabodyt halventavat tyttöjä!

25.02.2013 17:45 - Niina Jokiaho

Tänään syttyneen kohun keskiössä ovat tamperelaisen Ilves-jääkiekkojoukkueen vauvoille suunnittelemat vaatteet.

Ilves myy nettikaupassaankin kahta vauvoille suunniteltua bodya. Vaalenasinisessä bodyssa lukee teksti pelimies ja vaalenpunaisessa lipunmyyjä.

Vaatteiden teksti viittaa jalkapalloilija Sami Hyypiän lausahdukseen vuodelta 2004: mies kommentoi Ilta-Sanomille esikoisensa syntymää sanoen "Tuli poika eli pelimies eikä lipunmyyjä".

Lause herätti närkästystä jo tuolloin, nyt lauseesta jatkettu vitsi herättää raivoa netissä - puolesta ja vastaan. Vaatteet ovat olleet myynnissä jo kauan mutta kohu niistä heräsi tänään kun nettisivu Lily.fi:n blogissa julkaistiin vaatteista kuva toimittajan omalla kommentilla:

Kävin jääkiekkopelissä. Ei lisättävää. Paitsi, että kuka (isä) ostaa tyttärelleen tuollaisen paidan?!?.

Blogissa alkoi vilkas keskustelu siitä, halventavatko kyseiset tyttöjen bodyt niin joukkueen naiskannattajia kuin naisia ylipäänsäkin. Kommenteissa muistetaan nostaa esiin myös stereotypiat, joiden mukaan punainen on tyttöjen ja sininen poikien väri.

Moni mies puolestaan on jakanut kuvaa ja siihen liittyvää keskustelua eteenpäin Facebookissa harmistuttuaan siitä, miten jääkiekko ja sen kannattajat luokitellaan keskustelussa junttilajiksi, jossa mukana on vain stereotyyppisesti naisiin suhtautuvia miehiä.

Katso koko keskustelu täältä.

Kilpailut

Uusimmat