Hui! Suositusta lomakohteesta löydetty rotan kokoisia etanoita!

16.04.2013 16:45 - Reetta Haverinen

Onneksi meidän suomalaisten ei tarvitse raparperipuskiin kurkistaessamme pelätä, että törmäisimme tällaisiin iljetyksiin!  

Aurinkoisesta Floridan osavaltiosta on löydetty iljettävä eläinlaji, joka saa varmasti monet lomailijat katsomaan tarkemmin minne jalkansa laskevat. Afrikan maaetanaksi nimetty etanalaji voi kasvaa jopa 20 senttimetriä pitkäksi ja 10 senttiä leveäksi.

Ensimmäiset jättietanat havaittiin Floridan etelä-rannikolla jo syykuussa 2011, mutta laji on päässyt lisääntymään huimasti ja nyt kaveruksia löytyy Miamin lähistöltä jo 120 000.

Tämä kyseinen tyyppi on yksi maailman tuhoisimmista etanalajeista, sillä se voi käyttää ravinnokseen noin viittäsataa erilaista kasvilajia. Lisäksi etana on hengenvaarallinen myös ihmisille.

- Jos etanoiden limassa esiintyvä loinen pääsee jollain keinoin ruuansulatuskanavaamme, voi se johtaa aivokalvontulehdukseen. Näin voi tapahtua, jos etanoita käsitellään paljain käsin ja tämän jälkeen käsien pesu jätetään väliin ennen ruokailua, kertoo maatalous- ja kuluttajapalveluiden ministeriön tiedottaja Denise Feiber.

Laji on nimensä mukaisesti kotoisin Afrikasta ja sen tuominen Amerikkaan on kielletty. Etanat voivat kuitenkin kulkeutua matkalaukkujen ja maataloustuotteiden mukana huomaamatta mantereelta toiselle.

Onneksi Suomen olosuhteet ovat sen verran viileämmät, ettei tämä otus pysty näillä leveysasteilla selviytymään!

Lähde: Business Insider

Kilpailut

Uusimmat