Näin maapallomme pelastettaisiin asteroidin uhatessa

02.06.2013 23:15 - Reetta Haverinen

Armageddon-elokuva ei ole täysin huuhaata. Jos suuri asteroidi uhkaisi maapalloamme, olisi todennäköistä, että avaruuteen lähetettäisiin ydinkärjellä varusteltu avaruusalus.

Jos maapalloamme lähestyisi valtava asteroidi, ei peli olisi täysin menetetty. Vaikka huolenaihe ei ole ollut vielä aiheellinen, ovat asiantuntiijat kuitenkin pohtineet, kuinka elämä maapallolla voitaisiin tällaisessa tapauksessa pelastaa.

Yksi mahdollinen pelastusoperaatio olisi ydinkärjellä varusteltu avaruusalus, joka lähetettäisiin tuhoamaan asteroidi. Tämä hanke tulisi maksamaan arviolta 800 miljoonaa euroa ja sen tulisi toteuttamaan yhdysvaltalainen ilmailu- ja avaruushallinto NASA.

Iowalainen asteroiditutkija Bong Wie kertoo, että aluksen tarkoitus olisi räjäyttää asteroidi pieniksi kappaleiksi. Wie uskoo, että asteroidin jäänteistä noin 99 prosenttia ohittaisi maapallon. Asteroidijääntet, jotka lähtisivät kiitämään maata kohti, palaisivat Wien mukaan todennäköisesti poroksi maapallonilmakehässä.

Ainoastaan yhden avaruusaluksen varaan ei maamme tulevaisuutta Wien mukaan kuitenkaan laskettaisi. Mies kertoo, että lähtövalmiudessa tulisi pitää kahta alusta. Jos siis ensimmäinen alus epäonnistuisi asteroidin räjäyttämisessä, lähetettäisiin toinen raketti tämän jälkeen matkaan.

Lähde: Business Insider

Kilpailut

Uusimmat